Backstage på Filippa K

NÖJE

Följ med backstage bakom Filippa K:s modevisning där hår- och makeup-artisterna berättar om sitt hektiska arbete inför visningen.

1 av 11

Borden dignar av foundation, penslar ögonskuggor och nagellack. Filippa K:s vårkollektion för våren 2015 hänger i långa rader utmed väggen. Det är snart dags för visning men backstage råder ett fokuserat lugn. Modellerna blir sminkade, får håret fönat och naglarna målade samtidigt och slussas sedan ut för att testa ljus och kläder.

Vilken look var ni ute efter till Filippa K-visningen?
– Modern och ren med klassiska strama frisyrer. Benorna  sitter snett från hjässan i 45 grader, det får en rundare form än om man har en vanlig mittbena. I både hår och make up är det mycket glans, säger hårstylisten Ali Pirzadeh.

Hur går arbete till när man tar fram en  look?

– Vi har båda jobbat mycket med Filippa K så vi är ganska insatt a i märkets filosofi,  men planeringen började för några veckor sedan. Vi bollade idéer och gjorde skisser och moodboards. På själva dagen  har vi sedan tre timmar på oss att åstadkomma hela hår och make - looken, säger makeupartist Ignacio Alonso.
 

– Själva hår-looken tar inte så lång tid att åstadkomma, det är mest att föna och borsta ut det. Men produktdelen, att bestämma vad man ska använda och vilken typ av lyster man vill ha, det tar tid. Det är mycket det vi pratar om på mötet innan och man gör ett test innan visningen så att man vet exakt vad man ska använda när man är här, fyller hårstylisten Ali Pirzadeh i.

Vilka hårprodukter använde ni?

– Vi har använt Full Volume från L’oreal i rötterna för lite stadga, sen har vi Prep från Bumble & Bumble i längderna för en naturligare finish. Och sedan arganolja, man kan använda vilken typ av olja som helst. Tigis Hard Head för att lacka ner det och glanssprej i slutet, säger Ali Pirzadeh.

Text: Beatrice Trodden Foto: Mia Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode