Mejla

Torbjörn Ek

Tobbe Ek: ”Idol-juryn borde skämmas”

Nöjesbladets expert har sett kvällens fredagsfinal

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är inte ert fel, Idoler.

Nej, allt ansvar ligger faktiskt hos juryn.

Att ni inte skäms, Nikki Amini, Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita!

Deltagare i tårar för att de inte levt upp till sina egna förväntningar (Nathalie) och som surnar till på juryn för kritiken (Sebastian) gör möjligen ”Idol” intressant att titta på.

Men det döljer inte det faktum att juryn måste försöka leva med att de valt ut den svagaste uppställningen av deltagare någonsin.

Nikki Amini, är det här verkligen vad du vill riskera ditt goda branschrykte på?

Anders Bagge, Alexander Kronlund, Kishti Tomita, skäms ni inte? Har ni varit så svaga i era åsikter att TV4:s producenter istället har kunnat plocka in ”skojiga personligheter” så till den grad att ni helt missade artistkvalitet, sångröst, utstrålning?

Juryn tycks skämmas för varandras favoriter

Ni kan inte gömma er bakom Kadiatous fantastiska artisteri på scenen, det räknas snarare in i uttrycket ”Även en blind höna...”

För efter fem fredagsfinaler blir det allt mer smärtsamt tydligt att vi är mitt inne i den svagaste av ”Idol”-säsongerna någonsin.

Foto: Naina Helén Jåma/Ola Axman

Det känns tydligt när nån i juryn krampaktigt försöker hylla sönder sin egen personliga favorit, medan samma deltagare fullständigt sågas av resten av juryn.

Det är faktiskt elakt mot deltagarna

Antagligen skäms de inbördes och väldigt splittrat för varandras favoriter. Det skulle i alla fall jag göra.

Men det här är inte deltagarnas fel, juryn borde ha insett att de flesta skulle ha tjänat på att ha stått över ett år eller fyra för att bli varmare i kläderna.

I stället får vi se artistsugna kalvar på skakiga ben med ännu skakigare röster som är så långt ifrån scenklara att det kommer ta åratal innan de återhämtar sig efter den här ”Idol”-hösten. Om de nånsin kommer göra det. Det är faktiskt elakt mot deltagarna.

Och all skuld skall läggas på juryn.

Av: Torbjörn Ek

Publicerad: