Succé på galan i natt: Magiskt

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 4 | Foto: PETER WIXTRÖM
Måns Zelmerlöw fick med sig den kräsna publiken direkt när han framförde ”Heroes” på Eurovisiongalan i Amsterdam. ”Det kändes mäktigt”, säger Måns som fruktade att han skulle bli utbuad.

Han var rädd för att bli utbuad.

Men här gör Måns Zelmerlöw succé inför den kräsna Eurovision- och gaypubliken.

– Fatta hur kul det här kommer bli i Wien, säger han efter spelningen.

Sent i går kväll rev Måns Zelmerlöw ner kvällens ojämförbart högsta jubel inför en utsåld arena i Amsterdam.

Eurovision in concert är det största fan-eventet inför Europafinalen i Wien i maj och 1 500 festglada fans i den gaytäta publiken fick inte nog av Måns Zelmerlöw när han framförde sin ”Heroes”.

– Det var magiskt när publiken sjöng allsång redan i första refrängen, fatta hur kul det här kommer att bli i Wien, säger Måns när han precis klivit av scenen.

Buade ut artisten

Bland Eurovision song contests mest hängivna fans finns många homosexuella som förra året buade ut den armeniska artisten Aram MP3 på Eurovision in concert-eventet efter att han kommit med nedsättande kommentarer om homosexuella.

– Vi får se om de hurrar eller buar, sa Måns Zelmerlöw strax innan han intog scenen.

Sjöng på efterfest

Men han behövde inte oroa sig.

Efter sluttonen hördes ett unisont jubel när 1 500 par armar sträcktes upp i luften.

– Det var inte en sur människa i publiken, så det kändes mäktigt. Jag har ju känt att den här låten har potential även utanför Sverige, det finns nåt stort och episkt över den, säger Måns Zelmerlöw.

Mottagandet gav dess­utom mersmak.

För sent i natt passade Måns Zelmerlöw på att bjuda på ett extranummer på konsertens efterfest, sin Melodifestival-klassiker ”Cara mia”, med full koreo­grafi.

– Det är första gången på tre år som jag kör ”Cara mia”-dansen, men den sitter i kroppen så jag kan den, säger han med ett skratt.

Publicerad: