”Därför ställs nyårsgalan in”

1 av 3 | Foto: Vid fredagens ”Julgalan” i Helsingborg var det kaos.
NÖJE

Efter Julgalan – nu ställs Nyårsgalan in.

Anledningen enligt arrangören: Kaoset efter Julgalan.

Men en av artisterna säger att det handlar om att han inte fått betalt.

”Julgalan” har fått massiv kritik i år. Inte för scenshowen utan för själva arrangemanget. I Helsingborg blev flera av gästerna utan mat och dryck som de hade betalt för. Dessutom klagade många på att de frös i tältet. I Västerås blev det kaos med timslånga köer för att komma in till arenan. Sedan fortsatte problemen och företaget bakom galan polisanmäldes och sedan begärdes företaget i konkurs av en reklamleverantör.

"Fick inte betalt”

Nu har även Nyårsgalan ställts in i Helsingborg, skriver Helsingborgs Dagblad. Showen skulla ha hållits på nöjesstället The Cabaret. Bolaget bakom The Cabaret, AB Glädjespridarna, är en del av Julgalans företag.

Jonas Wakman, på företaget Julgalan i Stockholm AB, har tidigare sagt till Helsingborgs Dagblad att anledningen var den senaste tidens turbulens kring Julgalan och för att projektledaren Janna Rosenquist hoppade av.

Men artisten Per Bredhammar, som anlitades för att sätta ihop showen, säger att anledningen var att han inte fick betalt.

Omfattande skulder

Beslutet om att ställa in tog han redan den 5 december, dagen efter att han skulle ha fått halva betalningen på 37 500 kronor.

– Jag var tydlig med att fakturan behövde vara betald tills dess, annars skulle det inte gå. Så det var jag som ställde in. Sedan dess har jag inte hört någonting från någon, säger Per Bredhammar.

De två företagen bakom Julgalan har långvariga och omfattande skatteskulder, betalningsanmärkningar och skulder till leverantörer.

Showen i Helsingborg skulle bestå av Per Bredhammar och några artister som jobbat åt Wallmans salonger.