Tommy Nilsson bildar supertrio i schlagern

Av: Frida Söderlund, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävlar med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson

1 av 8 | Foto: URBAN ANDERSSON
1989 Tommy Nilsson vinner Melodifestivalen med ”En dag”.

Tommy Nilsson återvänder till Melodifestivalen.

Nöjesbladet kan avslöja att han bildar en supertrio tillsammans med Patrik Isaksson och Uno Svenningsson.

De gjorde en av sommarens mest framgångsrika Sverigeturnéer tillsammans.

Nu fortsätter Tommy Nilsson, 55, Patrik Isaksson, 43, och Uno Svenningsson, 56, sitt samarbete. Enligt flera källor är trion klara för Melodifestivalen 2016, med en låt som Patrik Isaksson skrivit.

– Det är en väldigt stark låt som Patrik Isaksson skickat in. Deras turné blev en av årets största succéer i somras, så det här är en naturlig, men kanske lite oväntad trio, säger en person med god insyn.

Vann med ”En dag”

Alla tre har tidigare tävlat i Melodifestivalen. Mest framgångsrikt Tommy Nilsson som vann med ”En dag” 1989 och sedan tog sig till final med ”Jag tror på människan” 2007. Patrik Isaksson har tävlat två gånger tidigare, 2006 med ”Faller du så faller jag” och 2008 med ”Under mitt tunna skinn”. Ingen av gångerna lyckades han ta sig vidare till finalen, men båda låtarna blev stora radiohits.

Uno Svenningsson gjorde 2007 duetten ”God morgon” med Irma Schultz Keller, 50, som slogs ut i andra chansen.

På måndag kommer SVT presentera de 28 artister som tävlar i Melodifestivalen 2016. Nöjesbladet har hittills avslöjat att bland andra After Dark, Ace Wilder, Oscar Zia, Linda Bengtzing och Molly Sandén ska vara med och att Anna Book tävlar med en låt av Camilla Läckberg.

Ingen ”Paradise hotel”-Johnny

Tidigare uppgifter om att ”Paradise Hotel”-deltagaren Johnny Edlind, 21, ska vara med i Melodifestivalen tillbakavisas dock nu av flera källor. Edlind ska ha varit med i slutdiskussionerna om en av de sista platserna i tävlingen, men när SVT nu lagt sitt definitiva pussel saknas Johnnny Edlinds namn i startlistan.

Det gör att Samir Badran återigen blir den enda ”paradise hotel”-profilen som tävlar i Melodifestivalen.

Gillar du schlager, Melodifestivalen och Eurovision? Vill du ha ett roligare Facebookflöde? Följ ”Vi som älskar schlager” på Facebook

Publicerad:

LÄS VIDARE