Anton Ewald

Domen efter Anton Ewalds knarkbrott

Av: 

Christoffer Nilsson

Lilian Andersson

NÖJE

Anton Ewald har erkänt att han använt kokain och marijuana.

Nu har han dömts till 30 dagsböter för narkotikabrott.

– Jag skäms över att det hände, sa Ewald om brottet i måndagens ”Nyhetsmorgon”.

Under onsdagen kom strafföreläggandet.

Schlagerartisten döms till 30 dagsböter, 5 700 kronor, för ringa narkotikabrott. Han ska även betala 500 kronor till Brottsofferfonden.

I en intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon” i måndags gick Anton Ewald, 21, själv ut med att han för två månader sedan åkt fast med kokain och marijuana i kroppen.

– Jag skulle in i studion och vara kreativ och körde i mig både kokain och marijuana. Någon timme senare kom polisen för att grannen klagat på hög musik, sa han då.

I förundersökningsprotokollet framgår att Ewald visade tecken på muntorrhet, mycket blodsprängda ögonvitor och vidgade pupiller. Polisen misstänkte därför omgående att han använt narkotika.

– Vi blev visiterade och fick göra kissprov och det blev förhör. Det var en förnedrande process, och den ångesten jag hade... jag har fortfarande ångest, sa han i ”Nyhetsmorgon”.

Magnus Enbacka är Anton Ewalds manager.

”Anton accepterar självklart domen och vill nu lägga detta bakom sig. Om detta kommer att påverka Antons framtida karriär i USA får framtiden utvisa”, skriver han i ett sms.

Anton Ewald avböjer att kommentera domen via sin presskontakt.

Nöjesbladet har tidigare skrivit hur domen kan förstöra Ewalds USA-satsning. I och med domen måste han göra en särskild visumansökan på den amerikanska ambassaden i Stockholm.

– Vid intervjun för ett visum kommer en konsul att avgöra om en sökande är berättigad ett visum till USA, har Aaron Honn, talesperson på ambassaden tidigare sagt.

Få alla nöjesnyheter direkt – följ Nöjesbladet på Facebook!

ANNONS

Hitta dina favoriter bland hundratusentals ljudböcker - prova Nextory gratis i 30 dagar!

Extern länk från Nextory

Gå till kampanjen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Anton Ewald

ÄMNEN I ARTIKELN

Anton Ewald