Party för Golden Globe-belönade Skarsgård

Gästerna stod i kö för att gratulera svensken

HOLLYWOOD

Vilken jackpott, Alexander Skarsgård.
Natten till måndagen svensk tid tog 41-åringen sin andra raka utmärkelse när han tilldelades en Golden Globe för insatsen i miniserien ”Big little lies”.

Efteråt ville alla festa med honom.

– Han var omgiven av beundrare på HBO:s efterfest. Folk stod i kö för att få komma fram, skaka hand med honom och gratulera till priset, säger ett ögonvittne.

Skarsgård hade varit storfavorit inför galan på Beverly Hills Hotel i Beverly Hills. Chanserna försämrades inte av att han i september vann en Emmy för rollen som Nicole Kidmans hustrumisshandlande make, Perry Wright.

Själv verkade han inte hålla med när Nöjesbladet träffade honom på röda mattan strax innan galan.

– Nej, jag har inte skrivit något tacktal, sa han i ett försök att överrösta fansen på läktaren strax ovanför oss.

Kransfrisyr

Innan han försvann upp på fotoplattformen för att fotograferas strök han sig över hjässan, glad över att håret börjat växa ut igen. Tidigare har han haft en så kallad kransfrisyr, något han tvingats till för en kommande roll.

– Kransen såg till och med ojämn ut. Den såg verkligen inte klok ut, sa han.

I kategorin bästa biroll i en serie, miniserie eller film gjord för tv, utgjorde Skarsgårds konkurrenter av Christian Slater för ”Mr Robot”, David Thewlis för ”Fargo”, David Harbour för ”Stranger things” och Alfred Molina för ”Feud: Bette and joan”.

Men det var svensken som drog det längsta strået.

Tackade Kidman

Från scenen tackade han sin motspelerska, Nicole Kidman, som också hon vann pris, precis som serien gjorde.

– Jag är här ikväll tack vare att jag hade privilegiet att jobba med en grupp utomordentligt talangfulla kvinnor. De flesta av dem är i det här rummet ikväll, sa han.

Sen vände han sig mot sin motspelerska.

– Hela vår utomordentliga ensemble är här. Särskilt Nicole. ( ) Jag älskar dig. Tack för att du gjorde det här till den bästa upplevelsen i min karriär.

Det dröjde dock inte många timmar förrän svensken drabbades av en backlash. Flera tittare twittrade om att han borde ha tagit tillfället i akt och kommenterat Metoo-kampanjen, inte minst eftersom han spelar en man som utsätter en kvinna för övergrepp.

Kommenterade inte

Andra kom till hans försvar och pekade på att samtliga manliga gäster – bortsett från galans värd Seth Meyers –  valde att i stort sett inte kommentera den sexskandal som skakat Hollywood i månader.

På efterfesten på den för kvällen övertäckta hotellpoolen hördes bara hurrarop för svensken.
Eller som en av kvinnliga beundrarna uttryckte det för Nöjesbladet:

– Av alla kändisar här ikväll är det bara Alex jag vill träffa. Han är rena drömmannen.

Publisert: