Oldsbergs kritik mot TV4: ”Helt oacceptabelt”

avMathilde Albinsson

Ingvar Oldsbergs advokat, Michael Fischbein, kräver ett möte med TV4.

I ett mejl till kanalens VD Casten Almqvist riktar advokaten skarp kritik mot hur TV4 har hanterat Oldsbergs situation.

”Vår uppfattning är att agerandet har varit helt oacceptabelt”, skriver Michael Fischbein bland annat i mejlet.

1 av 2 | Foto: Roger Lundsten
Ingvar Oldsberg fick sparken från TV4...

Programledaren Ingvar Oldsberg, 72, fick i slutet av 2017 sparken från ”Bingolotto” efter att en internutredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen. Oldsberg själv har hela tiden vidhållit att han inte vet vad de allvarliga arbetsmiljöproblemen är.

Nu skriver hans advokat Michael Fischbein ett mejl till TV4:s vd Casten Almqvist. I mejlet skriver advokaten att kanalens agerande mot Oldsberg har varit ”helt oacceptabelt”. Där kräver han även ett möte med TV4.

”Vår uppfattning är att agerandet har varit helt oacceptabelt och vi emotser nu ett möte för att diskutera den uppkomna situationen. Senast den 13 januari emotser jag ett svar”, skriver han i mejlet, som Nöjesbladet har tagit del av.

”Vill hitta en lösning”

För Nöjesbladet utvecklar han syftet med mötet:

– Jag hoppas och utgår från att TV4 kommer ställa upp på ett möte, allt annat vore helt oacceptabelt i den här situationen, och att Ingvar Oldsberg ska få en förklaring till varför det har blivit såhär. I förlängningen vill vi såklart hitta en lösning på det här. Ingvar kan inte acceptera den här situationen.

Ingvar Oldsberg har hotat med att stämma aktörerna bakom ”Bingolotto”: TV4, Folkspel och produktionsbolaget Warner Bros. Och i december var det en självklarhet för  Michael Fischbein  att göra verklighet av hotet om stämningsansökan.

– Ingvar har gett mig i uppdrag att upprätta en stämningsansökan, så det är vad jag planerar och det vi jobbar på nu. Det är grundat på den här kränkande särbehandlingen, som han har fått utstå, att han har blivit sparkad utan någon grund överhuvudtaget, sa han till Nöjesbladet då.

Kan innebära förlikning

Mötet med TV4 kan komma att innebära en förlikning.

– I första hand brukar man börja med att försöka komma överens, det är också en skyldighet man har som advokat att ta en kontakt med motparten och göra upp i godo. Vi börjar med att se vad reaktionen här blir och sedan om TV4 skulle vägra att svara, det tror jag i och för sig inte, eller säga nej – då får vi titta vidare vad vi gör i nästa steg, säger han och fortsätter:

– Det här mötet skulle kunna innebära en förlikning och det är självklart min och Ingvar Oldsbergs förhoppning.

Han har tidigare kritiserat aktörernas agerande av situationen och beskrivit deras bemötande som ”knapphändigt”.

– Vi vet fortfarande inte vad de här arbetsmiljöproblemen handlar om. Det är det som är så allvarligt att vi inte får reda på dem. Ingvar har själv bett att få reda på dem. De här aktörerna skyller på och hänvisar till varandra i media, men vill inte säger mer än det de har sagt: interna arbetsmiljöproblem. Du har fått sparken och det är allt du får reda på. Jag tycker det är förskräckligt, har Michael Fischbein tidigare sagt.

”Det stämmer att vi emottagit ett mejl. Vi har inga ytterligare kommentarer”, skriver Malin Willers, tillförordnad presschef TV4, i ett sms till Nöjesbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM