TV4-hallåan Jonathan Borghesi: ”Skittråkigt”

Har arbetat som hallåa på TV4 i två år

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4 har nu bestämt sig för att skippa hallåor i bild.

Hallåorna Jonathan Borghesi och Stefan Larsson tycker att beslutet är tråkigt.

– För egen del tycker jag att det är skittråkigt. Det är ett väldigt roligt jobb och jag tycker synd om tittarna, säger Borghesi.

1 av 2 | Foto: PRIVAT
Jonathan Borghesi har jobbat som hallåa på TV4 i två år.

Under tisdagen stod det klart att TV4 nu slopar hallåorna i rutan. Istället kommer de endast finnas kvar i röstform mellan programmen. Jonathan Borghesi är hallåa och har arbetat på TV4 i snart två år. Under hösten har tittarna bland annat kunnat se honom presentera tv-programmet ”Idol”.

Enligt Borghesi hölls ett möte med hallåorna under måndagen. De som inte kunde närvara på mötet fick beskedet via telefon. Borghesi fick ett samtal från en chef efter att mötet hållits.

– Som jag förstod det var det ett väldigt kort möte där de la fram hur det kommer bli. Sex tjänster ska bli tre tjänster. Det blir bara rösthallån och inga bildhallån.

”50 procent ryker”

Hallåan Stefan Larsson medverkade på mötet via telefon. Hans tjänst är på 75 procent och han har varit anställd på kanalen i drygt 3,5 år. Även han uppger att tjänsterna ska halveras.

”50 procent ryker men vi är fler som berörs då vi har många konsulter och ’reserver’”‚ skriver han i ett mejl till Nöjesbladet.

Hur upplevde du mötet?

”Kontrollerat och informativt. Det blir såklart en speciell stämning i rummet/på telefon när en sån här bomb släpps. Men det hela skedde med stor respekt för känslor”.

Åsa Barsness, kommunikaitons- och hr-direktör på kanalen vill inte bekräfta uppgifterna om exakt hur många tjänster som försvinner. Enligt henne är det för tidigt att svara på i det här skedet.

– Det är alldeles för tidigt att säga, vi har ju precis gått ut med den här informationen. Totalt sett är det ett tiotal personer som på olika sätt jobbar med detta, säger hon.

”Väldigt tråkigt”

Borghesi anser att det är tråkigt att TV4 nu väljer att ta bort hallåorna från rutan. Samtidigt påpekar han att det är flera kanaler i Europa som tidigare valt att göra samma sak.

– Jag blev inte förvånad men det är väldigt tråkigt. Jag tycker att TV4 var modiga som höll det så länge, satsade på det och gjorde det till sin grej. Det gör kanalen härligare tycker jag. För egen del tycker jag att det är skittråkigt. Det är ett väldigt roligt jobb och jag tycker synd om tittarna. Det här sällskapet försvinner ju nu.

Även Larsson tycker att beslutet känns tråkigt. Han har ännu inte hunnit ta in beskedet helt.

”På ett personligt plan så är det såklart tufft att bli av med ett jobb. Så en känslomässig berg-och –dalbana kan man väl säga. Det är fortfarande ganska färsk information jag fått så jag har inte riktigt sorterat in det i rätt fack i hjärnan än. Jag tycker att programpresentatörer/hallåor är det som gjort TV4 lite mer personligt än övriga kanaler, men nu blir det rösthallåor som dom flesta andra har. Det tycker jag såklart är en smula tråkigt om jag ska vara ärlig”, skriver han.

Framtiden oviss

Borghesi tillhör inte en av dem som jobbar heltid på TV4 som hallåa. Han vet ännu inte hur hans eget jobb kommer att påverkas eller när han kommer att få uppgifter om det.

– Värst är det ju för dem som har heltidstjänst. För dem är det inte så kul. Det är värre för dem. Nu väntar vi på att få se vilka som får vara kvar och hur det kommer se ut vet vi ännu inte.

Inte heller Larsson vet hur hans framtid på kanalen kommer att se ut.

”Vem eller vilka som blir kvar är ännu inte bestämt. Just nu är det alldeles för färskt för att spekulera i vad jag ska göra eller inte göra men jag vet att ’nåt’ kommer jag hitta på, sen om det blir inom TV4 eller något annat, det vet bara framtiden”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN