Mandelmanns vädjar efter bråket: ”Kom inte hit”

Klart för ny säsong – men storbråk med grannarna efter tv-succén

Besökarna strömmar till paret Mandelmanns gård – vilket retat upp grannarna.

Nu vädjar TV4-paret, som är klara för en ny säsong, till svenska folket att sluta hälsa på dem.

– Snälla: kom inte till oss, vädjar Marie Mandelmann.

Förra året gjorde Marie och Gustav Mandelmann ett succéartat intåg i svenska folkets hjärtan och tv-soffor med första säsongen av ”Mandelmanns gård” i TV4.

tvingades de införa ett biljettsystem då de inte har plats eller råvaror åt fler gäster på sin servering. Nu tvingas de gå ännu längre – och ta emot ännu färre gäster.

– De som kommer vill ofta prata och ta bilder med oss och det tar tid, så vi måste ha ännu färre besökare. Det känns jättetråkigt men det måste vara hållbart för alla parter. Har vi en trädgård som mötesplats vill vi ju kunna möta folk, så vi vänder och vrider på detta, säger Marie Mandelmann.

Under onsdagen blev det klart att det blir en tredje säsong av programmet som spelas in med start i slutet av mars.

Vädjar: ”Kom inte hit”

Den ökade uppmärksamheten och besökstillströmningen har skapat viss osämja på Österlen.

– Våra grannar blir galna. Vi kan inte styra att det kommer människor som är nyfikna men de tycker att det är för mycket trafik. Vi vill ju inte bli ovänner med våra grannar men de tycker att det är vårt problem att det kommer folk och vill titta, säger Marie Mandelmann.

Paret står handfallna för ilskan.

– Vi vet inte hur vi ska lösa det. Men snälla: kom inte till oss och titta. För att vi ska ha bra grannsämja så tror jag att ni måste låta bli att komma med bil. Gå, cykla, eller titta på tv-programmet, vi bjuder så mycket där. Eller kolla innan så att vi har plats, det är vad gården och vår by Rörum klarar av. Alla som är nyfikna: det går inte, hur gärna vi än skulle vilja.

Tvingas investera i ny parkering

Hittills har besökare fått parkera på en åker på gården, men den blöta sommaren ställde till med problem.

– Det var galet hur det regnade, vi insåg att vi måste ha en bättre parkering. Folk slirade omkring något galet där, blir det en så blöt sommar igen måste vi vara beredda, säger Gustav.

Nu har han investerat i en ny grävmaskin för att komma tillrätta med problemen.

– Jag är så lycklig för den, att gräva är alldeles för roligt för att lämna över till en grävmaskinist. Man kan rotera skopan varvet runt, det är så roligt. Du kan göra dig en damm på förmiddagen och en damm på eftermiddagen.

”Mandelmanns gård” sänds klockan 20 på tisdagar i TV4.

Åkte taxi med TV4-bossen

Publisert:

LÄS VIDARE