Lasse Kronér

Hon ersätter Lasse Kronér efter avhoppet

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Lasse Kronér meddelade under torsdagen att han hoppar av sin planerade julshow.

Nu kan Nöjesbladet berätta att han ersätts av Maria Lundqvist.

– Jag älskar ju jul! Då kändes det gott med hjärtat, så jag var väldigt glad att de frågade, säger hon.

Lasse Kronér skulle ha deltagit i julshowen ”Jul för sjutton” mellan 24 november och 16 december. På torsdagen meddelade arrangören att han hoppar av mot bakgrund av övergreppsanklagelserna i kölvattnet av #metoo.

I stället rycker skådespelaren Maria Lundqvist in i hans ställe.

– Jag älskar ju jul! Och jag tycker att fenomenet att förlänga julen är fantastiskt kul. Det kändes gott med hjärtat, så jag var glad att de frågade, säger hon.

När Nöjesbladet når henne på telefon sitter hon redan och jobbar på showen. Förfrågan kom förra fredagen, sent på kvällen. Men trots snabba puckar var det en självklarhet att tacka ja, berättar hon.

– Jag har gjort julshower och julkonserter tidigare och ska producera en egen julkonsert i år, men just det där forumet med julbord och i detta läget en väldigt läcker lokal och med Jenny Berggren och Uno Svenningson och Partypatrullen, så kändes det ju väldigt kul.

”Vi gör något nytt”

Lasse Kronér har varit drivande i projektet. Han äger manuset och har jobbat med föreställningen sedan mars, vilket han berättade för Nöjesbladet i samband med att avhoppet aviserades.

– Det är inget vi kommer använda. Det var så skrivet utifrån Lasse, utan vi gör något nytt. Mycket kommer skrivas om. Jenny och Uno kommer väl kunna behålla sina hjärtelåtar i föreställningen och sedan kommer vi väl krydda det med en Maria Lundqvist-prägel, säger Maria Lundqvist och fortsätter:

– Det är alltid svårt när folk försvinner, som Lasse. Han har varit en drivande hand. Det här är hans hjärteprojekt.

Även Uno Svenningsson och Jenny Berggren gästar

Maria Lundqvist är, förutom julshowen, aktuell på scenen med ”Shirley Valentine”. Hon har även gjort sig känd, och folkkär, genom tv-serierna ”Sally” och ”30 grader i februari” samt filmerna ”Änglagård” och ”En underbar jävla jul”.

Förutom Maria Lundqvist gästar även Uno Svenningsson och Jenny Berggren. Julshowen blev en succé förra året, och nu erbjuder Gothenburg Film Studios en favorit i repris där besökarna får ta del av såväl julbord som musikaliska akter i en filmisk miljö.

– Nu vill vi fokusera på att bjuda vår publik på en underbar kväll, med en ännu bättre julshow med stjärnor som Maria, Uno, Jenny, men även Gunnar Jaunupe, Patrypatrullen och Mathilda Kronér. Och med stjärnkocken Mats Nordströms julbord vågar vi lova en fantastisk upplevelse, både på scenen och på tallrikarna, säger Paul Blomgren DoVan, producent på Gothenburg Film Studios, i ett pressmeddelande.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna och dissarna som skakat ”Lotta på Liseberg”

ÄMNEN I ARTIKELN

Lasse Kronér

Maria Lundqvist

Jul

MeToo