Mellostjärna anklagad för våldtäkt

NÖJE

Berättar: ”Det känns som en befrielse att gå ut med det här”

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE
”Det kändes som en befrielse att gå ut med der här”, säger kvinnan.

En artist som tävlat i Melodifestivalen anklagas för våldtäkt.

I kölvattnet av #metoo berättar kvinnan om en händelse när hon var 14 år.

– Det känns som en befrielse att gå ut med det här, säger hon till Nöjesbladet.

För sex år sedan träffade kvinnan artisten på en fest i hans studio. Hon var ung, 14 år gammal, med artistdrömmar och de hade introducerats för varandra genom gemensamma vänner.

Hon ska ha blivit bjuden på alkohol, hon beskriver att de hade trevligt. Men efter en stund hade hon svårt att röra på kroppen.

– Den ville inte röra på sig. Jag blev helt sluddrig. Jag kände att jag måste nog lägga mig ner. Han lägger sig bredvid mig och helt plötsligt känner jag att någon börjar massera mig på ryggen. Och jag kunde inte röra mig. Jag kunde liksom inte prata och jag förstod inte varför, säger hon.

Hon försökte vända som om, men det ska inte ha gått.

– Och så börjar han knäppa upp min bh. Efter att han hade knäppt upp bh:n så kände jag hur han gick ner på ryggen. Jag kände hur han tog sin hand mot mina byxor och knäppte upp dem. Sedan stoppade han ner sin hand. Och jag får panik, jag gråter, det kommer tårar från mina ögon, men han ser inte det för jag har ryggen mot. Sedan försöker jag få fram min kompis namn, men det var helt stumt. Han fortsatte mer intensivt, jag hade panik. Till slut somnade jag.

”Din jävla hora”

En tid efter händelsen ska hon ha konfronterat artisten med det som hände.

– Han ringde och bara skrek. Han bara: din jävla hora. Vill du förstöra för min familj? Du ska hålla din käft. Jag bara brast, jag ville bara skrika. Sedan han: nästa gång jag ser dig kommer jag att döda dig, berättar hon.

Tre månader efter natten i artistens studio anmäldes händelsen till polisen. Nöjesbladet har tagit del av polisanmälan, som rubricerades som sexuellt övergrepp mot barn.

Men förundersökningen lades ner eftersom brott inte kunde styrkas.

– Jag var rädd för att berätta för någon. Första månaden efteråt trodde jag att det var mitt fel. När utredningen lades ner, det var den värsta dagen i mitt liv.

Ombads att hålla tyst av management

Några år senare såg hon artisten tävla i Melodifestivalen. Då kom alla minnen tillbaka. Efter natten i artistens studio berättar kvinnan att hon drabbades av bland annat klaustrofobi.

– Det var som att jag var instängd i min egen kropp när jag var ute. Jag kan fortfarande inte åka kommunalt, tåg eller flyg. Jag kan inte gå in i vissa köpcenter eller vara i stora folkmassor. Jag har gått i KBT-behandling och fått en diagnos på posttraumatiskt stressyndrom, säger hon.

I kölvattnet av kampanjen #metoo valde hon att gå ut sociala medier med sin berättelse. I dag jobbar hon som artist.

– Jag har tänkt på de här i flera år och jag har blivit ombedd av mitt management och teamet runt omkring mig att inte lägga ut detta på grund att musikindustrin är liten i Sverige. Detta var något som eventuellt kunde skada min karriär. Men nu känns det som en befrielse att att gå ut med det här.

Efter kvinnans inlägg publicerade artisten ett inlägg i sociala medier, där han förnekar händelsen.

Mannen förklarar att han, trots sin bakgrund med missbruk och andra typer av brott, aldrig skulle kunna göra sig skyldig till en våldtäkt. Att kvinnans berättelse är ett påhitt men att han nu känt ett stort behov av att förklara sin oskuld.

Nöjesbladet har sökt artisten för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

MeToo