Anna Book

Anna Book avslöjar sanningen bakom operationerna

Tipsades av My Martens – därför la hon sig under kniven

Av: 

Hans Shimoda

NÖJE

Kilona rasade – men Anna Books självkänsla var inte i hamn.

Nu berättar hon själv om operationerna – som hon gjorde efter tips från My Martens.

– Jag kan ha minimala stringisar nu utan att ärren syns. Det är fantastiskt, säger Anna.

Förra veckan checkade Anna Book, 47, in på en klinik i Malmö på rekommendation av sin väninna My Martens, känd från ”Ensam mamma söker”.

Det har gått en vecka sedan den omfattande operationen. Ett ingrepp som inbegrep att sy ihop magmuskulaturen som blivit förstörd av övervikt, kejsarsnitt och tre graviditeter och ta bort överflödig hud som är ett resultat av hennes viktnedgång i ”Biggest Loser VIP”.

– Syftet med operationen var att förstärka funktionen i buken, sy ihop muskulaturen och tajta till bukväggen. Jag har tidigare gjort sammanlagt tjugo ingrepp i magen bland annat på grund av magbråck och kejsarsnitt, säger hon till Nöjesbladet.

Anna har fortfarande stora blåmärken efter ingreppen och hon fick mycket vätska i kroppen från midjan och nedåt. Benen och fötterna har domnat bort bitvis, men nu har det vänt efter att hon börjat ta korta promenader.

– Det bästa är att röra på sig, men man ska vara försiktig. Dessutom hamnade det här mitt i månaden och jag är ju kvinna så det är allt på en gång, säger Anna.

”Naveln var ’ledsen’”

Det är bara sex månader sedan Anna började sin vikt- och hälsoresa i ”Biggest loser VIP” där hon tappade 22,7 kilo. Hon betonar att det är nu resten av hennes liv börjar.

– Jag har haft ett midjemått på hundrafyrtiosex centimeter och jag är hundrafemtiofyra centimeter lång så jag var i princip lika bred som hög. Idag är mitt midjemått åttio centimeter och då blir det lite hud över…

Anna säger att hon nog hade kunnat gå runt och se rätt tajt ut med kläder efter viktnedgången, men naken framför spegeln hemma så funderade hon på vad som var jobbigast.

– Jag såg tydligt på naveln att den var ”ledsen”. Den såg ut som en sur gubbe, det var min hangup. Dessutom blev min mage alldeles skrynklig om man tog tag i båda sidor och drog huden inåt.

Nu har hon tagit bort överflödig hud och flyttat naveln uppåt. De har även ”sänkt” bikinisnittet så att det har hamnat längre ned på magen.

– Jag kan ha minimala stringisar nu utan att ärren syns. Det är fantastiskt, säger Anna.

Sanningen bakom operationen: ”Övergrepp”

Orden forsar ur hennes mun.

Hon passade även på att göra en bröstoperation. Och det av en alldeles speciell anledning.

– Jag har alltid saknat att ha den där ”klyftan” som många har. Om man bara gör ett lyft så får man inte det så jag har lagt in implantat. Inte så stora, men runda så att de blir fasta och får ett naturligare lyft. De ser fortfarande ut som Anna Books tuttar, men de är fasta, säger Anna och skrattar.

Hon avslöjar även en hemlighet hon burit på i många år. Anna har hela tiden hävdat att hon gjorde en bröstförminskning i 18-årsåldern på grund av ryggproblem. Men sanningen är en annan.

– Det var många som tog sig friheten att ta på mina bröst när jag var yngre för att de var så stora. Så orsaken till att jag gjorde dem mindre var för att jag inte tyckte om uppmärksamheten och de övergrepp jag blev utsatt för på grund av dem. Jag förminskade dem för att skydda mig själv, förklarar Anna med en röst som spricker.

”Roberto blir mallig”

Efter bara några år, när Anna var i 25-årsåldern så ångrade hon sig.

– Jag kände att ”va fan!”. Jag vill ju ha de där brösten, de var ju mina ”görlisar”. Nu har jag tagit tillbaka rätten till min kropp och om någon skulle ta på dem nu så skulle jag slå vederbörande på käften. Ingen ska få göra mig illa.

Anna har ännu inte sett den fulla effekten av operationen, men maken Roberto är nöjd med vad han ser.

– Han sa en gullig sak till mig härom dan: ”Du har alltid haft den här skönheten”. En mer förstående och fin man kommer jag aldrig att kunna få!

Men visst har Annas nya yttre uppmärksammats av fler än Roberto.

– Jag har märkt att jag får en annorlunda uppmärksamhet nu och det fina är att Roberto bara blir mallig för att jag är hans fru. Han är stolt över mig, han vill att jag ska vara stark och positiv. Det har jag inte alltid varit, avslutar Anna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Anna Book: ”I vintras var jag på väg mot en avgrund”

ÄMNEN I ARTIKELN

Anna Book