Julia Roberts om sorgen efter sin mamma

Hollywoodstjärnan: ”Jag tänker på henne hela tiden”

1 av 2 | Foto: AP TT NYHETSBYRÅN
Julia Roberts.
NÖJE

För två år sedan förlorade Julia Roberts, 49, sin mamma i cancer.

Nu berättar hon för första gången om sorgen.

– Jag tänker på henne hela tiden, säger hon.

2015 förlorade Julia Roberts sin mamma Betty Lou Bredemus i lungcancer, bara ett halvår efter att hennes halvsyster Nancy Motes dött i en överdos.

I en öppenhjärtig intervju med amerikanska People berättar skådespelaren för första gången om sorgen efter sin mor.

– Jag tänker på henne hela tiden. Barnen pratar om henne mycket. Det är lustigt, för hon hette Betty och det känns som att på senare tid dyker hon upp i mina tankar och då ser jag namnet Betty helt oväntat. I Afrika såg jag hennes namn två gånger medan jag tänkte på henne, säger hon.

”Så tacksam”

Julia Roberts, som själv är mamma till tvillingarna Hazel och Phinnaeus, 12, och Henry, 9, fick råd om föräldraskap av sin mamma innan hon dog. Minnena av Betty dök särskilt upp under skådespelarens välgörenhetsresa till Afrika nyligen.

– Min mamma jobbade heltid och uppfostrade tre flickor i stort sett ensam. När jag hade tre barn som var yngre än tre år frågade jag: ”Mamma hur gör man det här?”. Och i stället för att säga: ”Du måste bara anstänga dig” sa hon ”Det kallas förskola, älskling”. Och jag var så tacksam över att hon inte gav mig någon historia om vad det är att vara en fantastisk mamma, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM