Sångare hoppar av Dead by April

Bandmedlemmen: ”Har hoppat av på grund av personliga skäl”

1 av 2 | Foto: PRESSBILD
Dead By April.
NÖJE

Christoffer Andersson, sångare i Dead by April, lämnar bandet.

”Stoffe har hoppat av bandet på grund av personliga skäl”, skriver basisten Marcus Wesslén i ett mejl till Nöjesbladet.

Vem som ersätter honom är hemligt.

Christoffer ”Stoffe” Andersson tog över som sångare i Dead by April 2013, efter att den tidigare frontmannen Jimmie Strimell fått sparken. Nu är även hans tid i bandet över.

”Elvis has left the building. Jag är inte längre en del av Dead by April. Tack till alla som har stöttat mig på något sätt under åren jag varit en del av bandet. Jag är verkligen tacksam för alla människor jag träffar på vägen och för alla fantastiska minnen”, skriver han på Instagram.

”Finns en ersättare”

Dead by April kommenterar avhoppet i ett mejl till Nöjesbladet.

”I nuläget kan vi bara säga att Stoffe har hoppat av bandet på grund av personliga skäl och att det finns en tilltänkt ersättare. Vem han är går vi inte ut med än. Men han kommer medverka på gigen i maj”, skriver basisten Marcus Wesslén.

I en intervju med Nöjesbladet har den tidigare sångaren Jimmie Strimell berättat att han fick sparken från bandet efter att de övriga medlemmarna anklagat honom för att missköta sitt jobb.

Har tävlar i Mello

– Jag har varit deprimerad sedan jag var liten och det var svårt för bandet att förstå det, därför blev det som det blev. Men det var ju inte bara jag, i dag är ju i princip hela bandet utbytt, sa han då.

I dag består Dead by April av Christoffer Andersson, Marcus Wesslén, Marcus Rosell och Pontus Hjelm. Bandet bildades 2007 och tävlade i Melodifestivalen med låten ”Mystery” 2012.

Nöjesbladet har sökt Christoffer Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM