Samir och Viktor gör comeback – satsar på mognare publik

1 av 3 | Foto: Elvira Pihl
Samir & Viktor gör sig redo för comeback

avMathilde Albinsson

NÖJE

Popduon Samir och Viktor är tillbaka.

På fredag släpper de ”Kung”, en somrig festlåt som flörtar med ”Skam”-fansen och en mognare målgrupp.

– Många äldre ska känna igen sig, säger Viktor Frisk.

Samir och Viktor gör comeback.

På fredag släpper duon nya partydängan ”Kung”.

– Den handlar om att vi är unga och att man ska leva livet. Man ska inte tänka för mycket, man ska ha kul och man ska festa, säger Samir Badran.

Viktor Frisk fyller i:

– Den är som ”Bada nakna” 2.0, bara att vi når en äldre publik. Och jag tror att den här kan bli stor även i Norge. Vi har tagit in lite norska ord, som ”jag hookar”.

– Men jag vet inte ens vad vi säger. Vi tog några norska ord som tydligen är vanliga, säger Samir.

Har drabbats av ”Skam”-febern

Flörten med ”Skam”-publiken är noga uttänkt. Musikvideon utspelar sig till och med på en ”russebuss”, ett begrepp som blev känt för många svenskar genom den norska succéserien, och som är Norges motsvarighet till studentflak.

– Har man sett ”Skam”-serien, som nog många hemma i sofforna har gjort, då förstår man att hela låten handlar mycket om vad serien är. Den handlar om hur det är att vara ung. Många äldre ska känna igen sig i den här igenkänningsfaktorn. Så vi tar in lite ”Skam”-feeling, säger Viktor.

Är ni själva ”Skam”-fans?

– Nja, jag har inte sett så mycket, säger Samir och fortsätter:

– Men jag har hört att jag är lik han William.

– Jag kollar på fjärde säsongen nu. Jag kan väl vara Noora då, säger Viktor.

Men ni satsar alltså på en äldre målgrupp?

– Ja, alltså våra låtar har haft lite barnsliga texter tidigare, vilket har nått de yngre, men vi har ändå haft en äldre målgrupp som festar till vår musik. Så vi har gjort en lite mognare text med samma typ av stil av musik, säger Samir.

Tog paus från varandra

Nöjesbladet träffar Samir och Viktor på deras skivbolag. De sitter nära varandra i en soffa, Samir med armen om Viktors axlar. De är samspelta och fyller ofta i varandras meningar.

Men för många spelningar under en och samma sommarturné gjorde att det skar sig mellan popduon förra året. För att kunna jobba tillsammans igen var de tvungna att ta en paus.

– Vi tog en paus från spelningarna, men vi jobbade fortfarande med musiken på sidan av. Men det är klart vi tjafsade när vi hade typ 5000 spelningar, säger Samir.

– Man behöver ”space”. Det är som att vara med en partner, förr eller senare går man varandra på nerverna. Men nu släpper vi ”Kung” och det är bara det som är vårt fokus, säger Viktor.

Skriver ny låt om hat

Sommarens turnéplan är rejält nedbantad jämfört med förra året – från över 90 spelningar till omkring 30 stycken. Och i redan i augusti kommer ytterligare en Samir och Viktor-låt. Framtidsvisionen är tydlig: att köra på så länge det går.

– Vi släpper en låt som är väldigt viktig för mig och Samir. Vi har fått ta så extremt mycket skit i vår karriär, börjar Viktor.

– Många blir irriterade, att vi är med i Melodifestivalen och inte skulle passa in i det forumet. Men vad fan, vi vill vara med för att det är roligt, fortsätter Samir.

– Den flätar ihop allting, säger Viktor.

Samir lutar sig fram och spänner blicken i kameran.

– Och den heter: ”Vi gör det ändå”. In your face! Alla som hatar, sug Viktors... vänstra öra!

Samir skrattar. Killarna gör en ”high five”.

– Alla blev rädda nu. Peace! Nä, men vi ska fortsätta göra musik så länge vi kan göra sommarplågor som Sverige gillar, säger Samir.

ARTIKELN HANDLAR OM