Skam-skådespelarnas hälsning till 15-åriga Alva

Eva, Sana, Chris och Vilde är fyra karaktärer i den norska tv-serien ”Skam”.

avAgnes Aronsson

NÖJE

Alva Läckberg Blom blev rejält överraskad när hon konfirmerade sig i helgen.

Som present fick hon nämligen en personlig videohälsning från skådespelarna i ”Skam”.

– Jag trodde inte att det var sant, säger hon.

Det var när 15-åriga Alva Läckberg Blom från Uddevalla konfirmerades i helgen som hon fick den väldigt ovanliga konfirmationspresenten, vilket P4 Väst var först att rapportera om.

– Släkten satt i vardagsrummet vid tv:n, och så sa de att jag skulle komma. Då gick jag in och så satte de på tv:n och så fick jag se. Jag visste inte vad jag skulle säga, säger hon till Nöjesbladet.

Överraskningen som hon blev mållös av var en videohälsning av inga mindre än skådespelarna bakom ”Skam”-karaktärerna Eva, Noora, Chris, Vilde, Isak, Magnus och Eskild, som gratulerade henne till konfirmationen.

– Jag trodde inte att det var sant, jag blev jätteförvånad verkligen. Men samtidigt så blev jag jätteglad, säger Alva Läckberg Blom.

”Kan inte fatta det”

Överraskningen fick hon genom norska släktingar som har gått på samma skola i Oslo som skådespelarna. På så sätt kunde fixa fram hälsningen, berättar Alva. Och självklart har de nu fått ett stort tack från den glada konfirmanten.

– Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det, men det känns bra, säger Alva Läckberg Blom.

Är kompisarna avundsjuka nu?

– Ja! Men de är glada för min skull också.

Men varför är Skam egentligen så bra Alva?

– Det har en väldigt bra handling och man känner igen sig mycket i tonårslivet, de tar upp saker som man känner igen själv, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

P4

Uddevalla