Timell orolig för sin säkerhet – efter Massi Fritz Instagram-bild

Elisabeth Massi Fritz slår tillbaka: ”Den maskades i skuggform av mig”

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Elisabeth Massi Fritz la ut Martin Timells hemadress på Instagram.

Tv-profilens advokat är kritisk mot Massi Fritz – och berättar att Timell fruktar för sin säkerhet.

– Jag hoppas att alla som ägnar sig åt instagrammande sköter sig i fortsättningen, säger Hanna Lindblom, Timells advokat.

Under tisdagen hölls den första rättegångsdagen mot Martin Timell, 61.

Men efter förhandlingen i Svea hovrätt berättade tv-profilens advokat att målsägandebiträdet Elisabeth Massi Fritz inlägg på Instagram påverkat honom under rättegången.

– Jag tycker att hovrättsförhandlingarna gick bra. Men han (Timell) har varit ganska upprörd över den bild som målsägandebiträdet lagt upp på sin Instagram där hans namn och adress syntes, säger Hanna Lindblom, Timells advokat, och tillägger:

– I dag talar hon om ”tv-profilen”, men i sitt Instagram-inlägg skriver hon ut ”Martin Timell” och till och med hans adress, och det har han blivit påverkad av.

”Går inte att radera”

Hon berättar också att Timell ”reagerade väldigt starkt” och fruktar för sin säkerhet efter inlägget.

– Han är orolig för sin säkerhet när hans adress är utlagd på det sättet på sociala medier. Det som händer på Insta-story och på alla sociala medier är att det blir som en tatuering, det går inte att radera.

Lindblom riktar kritik mot Massi Fritz och kallar hennes agerande för olämpligt.

– Vi ska upprätthålla någon form av miniminivå vad gäller hyfs och uppförande, och vi ska också följa Advokatsamfundets regler, och jag tycker att det är tveksamt.

1 av 4 | Foto: @elisabethmassifritz/Instagram
En skärmdump ur advokatens story på Instagram. I den röda ringen står Martin Timells hemadress. Aftonbladet har dock maskerat informationen.

”Känt ett ganska stort medlidande”

Elisabeth Massi Fritz slår dock tillbaka och säger att adressen inte gått att läsa på bilden. Hon menar att adressen ”maskades i skuggform”.

– Jag kan säga en sak som jag gärna vill säga till tv-profilen, det är att jag har aldrig någonsin haft för avsikt att lämna ut hans uppgifter eller adressuppgifter. Tvärtom har jag känt ett ganska stort medlidande med honom med tanke på vad ni i media har hängt ut honom för, säger hon och fortsätter:

– Det var en arbetssituation för mig och jag la ut en bild, och på min bild syns det inte alls lika mycket som tydligen Aftonbladet har publicerat

Men om adressen inte syntes, varför valde du att ta bort bilden?

– Jag har valt att ta bort bilden.

Varför då?

– Jag kommer inte svara på det här, utan jag har valt att ta bort bilden och så är det.

Disciplinärende inledd

På den skärmdump som Aftonbladet tagit del av går det att utläsa tv-profilens namn och hemadress – något som Martin Timells advokat även bekräftar.

– Då vet jag inte om hon och jag har sett på samma bild, men den bilden jag har fått är en skärmdump från hennes Insta-story och där ser man adressen. Jag har tillgång till den här bilden och jag påstår att det är felaktiga uppgifter från henne, det är snarare en efterhandskonstruktion, säger Hanna Lindblom.

Advokatsamfundet har inlett ett disciplinärende mot Massi-Fritz.

– Jag tycker att det var ett olämpligt tillag och jag hoppas att alla som ägnar sig åt instagrammande sköter sig i fortsättningen, säger Hanna Lindblom.

Publicerad:

LÄS VIDARE