Karin Adelsköld ”knäckt” av nätdejtingen

Har lagt ner: ”Svårt och ovärdigt”

För ett halvår sedan blev Karin Adelsköld singel.

Hon testade därför nätdejting – men avskräcktes snabbt.

– Jag blev knäckt över att det är så svårt och ovärdigt. Folk dejtar ju hundra andra personer samtidigt.

Du befinner dig på Öland nu, är du skraj för corona i dessa folktäta semestertider?

– Jag är inte rädd, för jag har lärt mig leva med oron. Men jag är försiktig. Jag var till exempel på Ica igår och då var det helt fullt, så jag åkte dit i morse istället.

Du var ju sjuk i våras, var det corona?

– Jag var helt övertygad om att det var det, inte minst när jag någon månad senare träffade på ett gäng som jag hade varit väldigt nära och som fick covid-19 dagen efter. Men jag gjorde ett antikroppstest för tre veckor sedan och har inga antikroppar, det känns jättesurt.

Karin Adelsköld.
Karin Adelsköld.

Du är singel sedan en tid tillbaka, hur är det?

– Skittrist. 

Det var uppriktigt svarat. Får du många propåer och glada tillrop?

– Nej, jag trodde nog jag skulle få lite mer om jag ska vara ärlig. Inte minst när ni intervjuade mig senast och rubriken blev ”Karin Adelsköld är singel igen”. Det kan ju inte bli mer kontaktannons än så.

Så då trodde du att det skulle rassla?

– Ja, nu jävlar blir det åka av tänkte jag. Haha! Men inte alls faktiskt. Jag har testat lite nätdejting men utan bra resultat. Jag har lagt ner det nu. Därav min nya podcast ”Dejtinghaveriet” eftersom jag blev så knäckt över att det är så svårt och ovärdigt. Folk dejtar ju hundra andra personer samtidigt och jag har inte dejtat sedan jag var 25 år. 

Karin Adelsköld.
Karin Adelsköld.

Men du var väl på en dejt nyligen?

– Den var inte via nätet. Jag kommer fortsätta dejta, men inte via nätet. Jag söker upp killar på gatan istället, haha. Men den här personen är en person som funnits med i historien. Så det är lite spännande, men jag vågar inte hoppas på nåt.

Så ni har haft en fling tidigare?

– Ja, typ något sånt…

Finns det en ny dejt inbokad med Mr X?

– Det gör det. Jag har absolut inte gett upp hoppet om kärlek.

Karin Adelsköld.
Karin Adelsköld.

Du nämnde i din podcast att du brukar ha med dig en fusklapp med samtalsämnen på dejter?

– Jag var på två dejter via en dejtingapp. Det är mina första dejter. Jag har varit på tre dejter i hela mitt liv med folk som jag inte har känt sedan innan. Jag blev helt enkelt nervös, tänk om samtalsämnena tar slut. Då gjorde jag en lapp men jag behövde inte använda den. Men det kändes tryggt. 

Hur ser singel-fredagsmyset ut för Karin Adelsköld?

– Jag har blivit väldigt duktig på att dra ihop folk och bjuda på middag. Folk kommer över, alla är sena, alla har med sig en flaska, inget passar till maten, någon är allergisk och det slutar alltid med att vi äter mackor och bara har det kul. 

Avslutningsvis. Vad har du på gång framöver?

– Nu har jag tre veckors semester och sedan är jag vikarie på P4 Stockholm som programledare. Men det tar slut efter augusti, då väntar en ny spännande framtid. Jag håller lite föreläsningar digitalt men annars har jag ingen aning om vad jag ska göra. Jag får gifta mig rikt. Sökes: man som kan försörja mig med ett dubbelgarage.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE