Nick Cannon

Nick Cannon sparkas – efter antisemitiska uttalanden

Av: 

Natalie Demirian

Nick Cannon.
Nick Cannon.

NÖJE

Nick Cannon har fått sparken från tv-jätten ViacomCBS, efter att ha uttryckt sig antisemitiskt i sin podcast.

Efter beskedet kräver nu Nick Cannon rättigheterna till MTV-showen ”Wild 'n out”.

Det var den 30 juni som den amerikanske programledaren, rapparen och skådespelaren Nick Cannon, 39, uttryckte sig antisemitiskt i sin podcast ”Cannon’s class”, skriver Varitey.

I podden intervjuade han rapparen Professor Griff, som tidigare var en del av hiphopgruppen Public Enemy, innan han lämnade gruppen i slutet av 80-talet efter antisemitiska uttalanden.

”Det är inte hat”

Cannon sa i podden att svarta är de ”sanna hebréerna” och pratade om antisemitiska konspirationsteorier som involverade Rothschild-familjen.

– Det är inte hat, man kan inte vara antisemitisk när vi är det semitiska folket. När vi är de människorna som de vill vara. Det är vår födelserätt. Vi är de sanna hebréerna, sa han bland annat.

”Fördömer trångsynthet”

En talesperson för tv-jätten ViacomCBS säger att man nu har avslutat sitt långvariga samarbete med Nick Cannon.

”ViacomCBS fördömer trångsynthet av alla slag och fördömer alla former av antisemitism. Vi har pratat med Nick Cannon om ett avsnitt av hans podcast ’Cannon’s class’ på Youtube, som främjade hat och spred antisemitiska konspirationsteorier. Medan vi stödjer pågående utbildning och dialog i kampen mot trångsynthet är vi djupt oroliga över att Nick misslyckats med att erkänna eller be om ursäkt för att han upprätthållit antisemitism, och avslutar vår relation med honom”.

Jobbat med tv-jätten i 20 år

Nick Cannon, som tidigare var gift med superstjärnan Mariah Carey, har jobbat med ViacomCBS i 20 år, bland annat i olika projekt med barnkanalen Nickelodeon. Han skapade MTV-showen ”Wild n out”, som pågått i 15 säsonger. Han programledde ”The masked singer” på Fox, och har också programlett amerikanska ”Talang”, mellan 2009 och 2016.

Under onsdagen skrev Nick Cannon på sina sociala medier att han kräver rättigheterna till ”Wild n out”, som han menar är värt miljardtals dollar, och att han kräver en ursäkt från ViacomCBS, skriver Hollywood Reporter.

ANNONS

På jakt efter nya kostymbyxor? Hitta dina favoriter till bra priser i Ellos breda sortiment!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Ultimata guiden till världens poddkung

ÄMNEN I ARTIKELN

Nick Cannon

Viacom

CBS

Public Enemy

Antisemitism