Paul Tilly: ”Jag blev nedslagen av ett ungdomsgäng”

Paul Tilly blev nedslagen av ett ungdomsgäng när han skulle göra en sketch i humorprogrammet ”Pippirull” 2001.

Det berättar han nu om i podcasten ”Tv-fabriken”.

– Det var ganska hårt manus och jag drog det för långt, säger han.

Paul Tilly, främst känd för rollen som ”Ica-Ulf” i Icas populära reklamfilmer, berättar i Fredrik Ralstrands podcast ”Tv-fabriken” att han blev nedslagen av ett ungdomsgäng under en sketch i radioprogrammet ”Pippirull”, som sändes mellan 1998–2003 i Sveriges radio.

Paul Tilly.
Paul Tilly.

I ”Pippirull” spelade han karaktären ”Skåne-Paul”, där han med dold mikrofon i sin keps vandrade runt och konfronterade människor i vardagssituationer.

– Det kunde vara folk som inte plockat upp hundbajset, eller folk som gick mot rött. Jag konfronterade alla de här människorna, säger han i podcasten och fortsätter:

– Jag tyckte att det var jäkligt kul fram tills den gången då jag fick stryk av ett ungdomsgäng.

”Drog det för långt”

Sketchen gick ut på att driva med folk som hade mössa på sig inomhus. Paul Tilly säger att han befann sig på ett kafé i maj månad och att det var 20 grader varmt ute. På kaféet satt ett ungdomsgäng, varav en av personerna hade mössa på sig.

– Det var ganska hårt manus och jag drog det för långt med att fråga “Varför har du mössa på dig inomhus? Är det för att synas?” och så var man ganska taskig. Efter incidenten där jag fick stryk började man tänka efter och undra “vad håller man på med egentligen?”.

Intervjun med Paul Tilly i podcasten ”Tv-fabriken” går att lyssna på där poddar finns.

PODD Tv-bönderna och kärleken

I första avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar veckans gäst Linda Lindorff allt om böndernas sexbrev.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN