Sébastien Boudet

Tv-bagaren drabbad av livsfarlig sjukdom

Sébastien Boudet: Jag kunde inte stå eller säga en hel mening

Av: 

Anna Shimoda

Hans Shimoda

NÖJE

Han trodde att det rörde sig om en vanlig influensa.

Det visade sig sedan att tv-bagaren Sébastien Boudet drabbats av den livsfarliga fästingsjukdomen TBE.

– Jag hade ingen balans, kunde inte stå och inte tänka eller säga en hel mening, säger han till Nöjesbladet.

Tv-bagaren och ”Dessertmästarna”-domaren Sébastien Boudet, 44, har drabbats av den livsfarliga fästingburna sjukdomen TBE, något han skriver om i ett långt inlägg på Instagram.

”Tänk vad en pytteliten jävel kan ställa till med i livet. Jag fick en fästing i naveln i början av september medan jag plockade svamp i skogen. Inget konstigt, det händer. Men den här gången har denna lilla smittat mig med TBE. Det hela har varit ofattbart jobbigt och smärtsamt, skriver han bland annat och uppmanar också sina följare att vaccinera sig för att ”slippa detta helvete”.

När Nöjesbladet når Sébastien Boudet låter han medtagen och förklarar att han först trodde det handlade om en vanlig influensa.

– Två veckor efter att jag hade fått fästingen fick jag feber och blev stel i nacken. Jag mådde piss. Men jag trodde inte det var något allvarligt och efter några dagar blev jag bättre, säger han och fortsätter:

– Sedan flyttade sig viruset från ryggraden till hjärnan. Då kände jag mig helt överkörd och hade 41 graders feber. Jag hade ingen balans, kunde inte stå och inte tänka eller säga en hel mening. Det var väldigt läskigt. Jag åkte till vårdcentralen som trodde jag hade fått borrelia. Febern var då 40,8 och de skickade mig med ambulans till intensivvårdsavdelningen på Huddinge sjukhus.

Har fått lämna sjukhuset

Efter en rad prover kunde läkarna konstatera att det rörde sig om TBE.

– Man kan inte behandla det, kroppen tar hand om viruset själv. Men jag fick smärtlindring sedan har jag kämpat i mörkret.

Efter en och halv vecka kunde Sébastien Boudet lämna sjukhuset.

– Nu har jag börjat fungera igen. Men jag har fått mycket hjälp av mina barn och min familj. Nu kan jag också gå ut, men det tar tid att bli av med huvudvärken, balansproblemen och all smärta.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Sébastien Boudet

LÄS VIDARE

Så drabbades kändisarna av corona

ÄMNEN I ARTIKELN

Sébastien Boudet

Dessertmästarna

TBE

Fästingar