Ica stoppar alla inköp av varumärket Paolos

Ica har beslutat sig för att stoppa alla inköp av varumärket Paolos efter det stod klart att Paolo Roberto har köpt sex.

Ica Kvantum i Nacka ersatte under lördagen alla hans produkter med ketchup.

– Ica tar kraftigt avstånd från Paolos handlingar, säger Jonas Mjöbäck på Icas pressjour.

I fredags stod det klart att entreprenören Paolo Roberto hade köpt sex av en prostituerad kvinna i en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm. Redan samma dag tog livsmedelskedjan Coop beslutet att sluta sälja hans italienska produkter under varumärket Paolos.

Flera andra företag som hade samarbeten med Paolo Roberto valde också att avsluta sina samarbeten, som exempelvis K-Rauta och radiostationen Rix FM.

Varumärket Paolos ägs till största delen av företaget Evanoff group AB och de sa till Aftonbladet under fredagen att Paolo Roberto blir av med varumärket.

Nu står det också klart att livsmedelskedjan Ica följer i konkurrenten Coops fotspår.

– Ica centralt har stoppat inköpen av varumärket Paolos. Det första vi gjorde var att ha en dialog med leverantören. Ica tar också kraftigt avstånd från Paolos handlingar, säger Jonas Mjöbäck på Icas pressjour.

Han förklarar att det var Paolos agerande som gjorde att de fattade beslutet.

– Produkterna i sig är det inget fel på. Sedan är Ica-handlarna egna företagare och fria att köpa in produkter, men Ica centralt har valt att inte längre köpa in dem.

På till exempel Ica Kvantum i Sickla i Nacka har man under lördagen plockat bort alla produkter och ersatt det med ketchup.

Tidigare såg hyllorna hos Ica Kvantum Sickla ut så här.
Tidigare såg hyllorna hos Ica Kvantum Sickla ut så här.
Hyllorna är nu fyllda med ketchup i stället.
Hyllorna är nu fyllda med ketchup i stället.

Hotell avslutar allt samarbete

Samtidigt meddelar Körunda hotell och konferens utanför Stockholm att även de nu avslutar ”allt samarbete” med profilen, rapporterar Expressen. Här har Paolo under flera års tid bland annat lett kurser i italiensk matlagning och anordnat träningshelger.

Hotellet skickade in en ändring till Bolagsverket samma dag som sexköpet uppdagades.

– Vi ställer oss inte bakom honom och kommer avsluta vårt samarbete, säger Ann-Charlotte Wahlstedt, vd för hotellet, till Expressen.

Enligt Expressen har Paolo Roberto ägt över 25 procent av hotellverksamheten, samt varit styrelseledamot i de båda bolagen som driver den.

Paolo Roberto.
Paolo Roberto.
Publisert:

LÄS VIDARE