TV4-profil åtalas för sexuellt övergrepp

Förnekar brott: Gränslös stämning

Uppdaterad 2019-09-06 | Publicerad 2019-08-19

TV4-profilen åtalas för sexuellt övergrepp.

Enligt stämningsansökan ska mannen ha tagit offrets könsorgan i sin mun och berört det med sina läppar – men tv-medarbetaren förnekar brott.

Rättegången inleds på fredag.

TV4-profilen häktades i februari misstänkt för våldtäkt, men släpptes senare. Våldtäktsmisstanken avskrevs, men nu åtalas han istället för sexuellt övergrepp, alternativt sexuellt ofredande.

Den sexuella handlingen består, enligt åtalet, i att TV4-profilen ”tagit tag i målsägandens penis, fört den till sin mun och berört den med sina läppar”.

Enligt förundersökningen ska TV4-profilen tillsammans med den person han misstänks ha förgripit sig på och en annan person ha varit på en arbetsrelaterad middag för att därefter fortsätta kvällen i en annan lokal, där det misstänkta övergreppet ska ha skett.

I samtal med frivården har TV4-profilen beskrivit händelsen som att den uppstod ”som ett resultat av den uppsluppenhet och gränslösa stämning som rådde inom umgänget” i kombination med alkoholpåverkan.

Dock hävdar TV4-profilen i förhör att han inte hade någon sexuell avsikt med sin handling. Enligt åtalet så bekräftar TV4-profilen delar av händelseförloppet, men förnekar att han begått något brott.

Rättegången, som beräknas ta en dag i anspråk, äger rum på fredag. Om han fälls kan TV4-profilen dömas till upp till två års fängelse. TV4-profilen, som är tidigare ostraffad, bedöms enligt frivårdens yttrande som lämplig för samhällstjänst om han fälls.

Nöjesbladet har sökt TV4-profilen utan framgång.

ANNONS