Alla deltagare i ”Big brother” 2020

10 februari återvänder dokusåpan ”Big brother” i TV4.

Några har medverkat i tv tidigare – och för andra blir det för första gången. 

Här är alla tolv deltagare som kliver in i huset på måndag.

Bland årets deltagare återses några av deltagarna återigen i tv. Sami Jakobsson, som medverkade i SVT-dokumentären ”Raggarjävlar”, kommer in i huset.

Även influencern Antonia Johansson, som Kristallen-nominerades 2017 för sin programledarinsats i ”Studio paradise” är en av de tolv deltagarna.

Här är alla deltagare:

Sami Jakobsson, 25, Köping.
Sami Jakobsson, 25, Köping.

Sami Jakobsson, 25, Köping:

Sami Jakobsson har synts i tv tidigare. Han var huvudpersonen i SVT-dokumentären ”Raggarjävlar” och har även medverkat i TV3-programmet ”Lyxfällan”. Sedan 2013 jobbar han som lastbilschaufför.

– ”Big brother” är en dokusåpa som passar mig. Alla andra är så nischade med antingen magrutor eller fluga och slips. Här blir det en blandning av idioter.

Isabel Pereira, 24, Stockholm.
Isabel Pereira, 24, Stockholm.

Isabel Pereira, 24, Stockholm:

Isabel Pereira växte upp i Angola men flyttade till Sverige när hon var elva år gammal. Innan Big Brother jobbade hon som butikförsäljare, men valde att säga upp sig för att kunna medverka i programmet. Hon är storasyster till rapparen Jireel.

– Roligheter, fest, skratt, tjafs, bråk och drama. Det kommer bli mycket. Det är både fest och drama i mitt liv, så händer det i huset är det samma sak som händer hemma.

Alex Manzizila, 31, Stockholm.
Alex Manzizila, 31, Stockholm.

Alex Manzizila, 31, Stockholm:

Alex Manzizila är uppväxt i Farsta, där Big brother spelas in, och beskriver det som sin hemmaplan. Han jobbar med kläder och fashion samt som stödlärare på högstadiet. Alex Manzizila har tidigare varit elitfotbollsspelare och spelat för klubbar som Djurgården och Brommapojkarna, samt varit ungdomsproffs i West ham. En hälssenaskada satte stopp för karriären. 2014 slog hans tvillingbror Yanick Manzizila ett 60 år gammalt rekord när han gjorde 21 mål i en division 7-match och Alex stod för 15 assist.

– Tittarna kommer kunna förvänta sig mycket skratt, mycket bus och en kille som försöker sprida energi, helt enkelt. Jag vet att jag kommer inspirera många på många olika sätt.

Julia Löfgren, 29, Stockholm.
Julia Löfgren, 29, Stockholm.

Julia Löfgren, 29, Stockholm:

Julia Löfgren är uppväxt i Estland men flyttade till Luleå när hon var tolv år gammal. Sedan nio år tillbaka bor hon i Stockholm och jobbar som nagelterapeut på egna företaget ”Egoistas”. Hon ser ”Big brother”-äventyret som efterlängtad semester.

– Om jag framställs som en vettig människa är väl det jättebra och jätteroligt, men jag är inte där för att skrika högst. Det funkar ju inte och jag vill bara utmana mig själv. Att vara falsk och skapa intriger är inte min melodi.

Kim Kamal, 21, Sundsvall.
Kim Kamal, 21, Sundsvall.

Kim Kamal, 21, Sundsvall:

Kim Kamal arbetar som modell, make up-artist, hårstylist, personalshopper och influencer. Han har medverkat i tv-program som ”Leva live” och ”Tjafs”. Kim Kamal flyttade till Sverige från Kurdistan när han var elva år.

– Jag är nog jävligt rolig och galen. Omedvetet rolig. Det är lite konstigt att förklara, men kommentarer som jag lägger tycker mina kompisar är roliga och galna. Jag är ju väldigt annorlunda, både uppvuxen i Kurdistan halva mitt liv och halva mitt liv i Sverige. Jag har flyttat så otroligt mycket och haft så mycket olika kompisar. Jag har en stor personlighet med andra ord.

Lisa Engh, 36, Stockholm.
Lisa Engh, 36, Stockholm.

Lisa Engh, 36, Stockholm:

Lisa Engh jobbar som lärarassistent. Hon har tidigare jobbat som sälj- och eventansvarig på Skansen och även varit restaurangchef. När hon var yngre spelade hon fotboll i AIK och vann både Gothia Cup och SM-guld i inomhusfotboll. Efter studenten la hon av med fotbollen och reste till London i nio månader. Lisa Engh har följt Big brother sedan starten 2000.

– Det kommer bli tufft och en utmaning. Det som inte fanns för 20 år sedan var mobilberoendet. I dag sitter många med gamnacke och håller på med sin mobil. Nu blir det tuffare eftersom vi är så beroende av allt sånt.

Daniel Glasman, 37, Stockholm.
Daniel Glasman, 37, Stockholm.

Daniel Glasman, 37, Stockholm:

Daniel Glasman har jobbat inom kommunikationsbranschen i flera år. Han har även gjort karriär som pointer i Stockholm, där han bestämmer vilka som släpps in på diverse nattklubbar. Förra året lämnade han jobb, förhållande och lägenhet för att utvärdera sitt liv. Han är även en frekvent Riche-besökare och har restaurangens logga tatuerad på armen.

– Jag är ganska festlig och gillar att ha kul, vara lycklig och leva livet. Jag försöker också sprida den typen av energi och försöker dra igång folk. Men i det gäller det att inte glömma bort det allvarliga och kunna blanda mellan att vara både lättsam och allvarlig.

Jasmine Armstrong, 26, Halmstad.
Jasmine Armstrong, 26, Halmstad.

Jasmine Armstrong, 26, Halmstad:

Jasmine Armstrong arbetar som lärarvikarie på mellanstadiet. Den senaste månaden har hon tagit ledigt för att ladda upp inför sin medverkan i ”Big brother”. Hon sökte till programmet för att hon var trött på den monotona vardagen och hoppas att det är mindre fokus på fester i år och mer på uppdragen.

– Innan har det varit lite mer vloggigt och deltagarna sitter bara i soffan och är lökiga. Jag hoppas det inte är för mycket festscener, utan mer fokus uppdrag och att man får göra saker. Jag tror det blir roligare för tittarna också.

Patrik Svensson, 51, Göteborg.
Patrik Svensson, 51, Göteborg.

Patrik Svensson, 51, Göteborg:

Patrik Svensson har i merparten av sitt liv jobbat som kock. I dag delar han den yrkesrollen som verksamhetschef för ett skolmatsföretag och ansvarar för 13 olika kök runt om i Sverige. Han sökte till ”Big brother” 2003 men valde att hoppa av castingen efter att ha träffat sin dåvarande pojkvän.

– Jag har alltid varit intresserad av att medverka i ”Big brother”. Det ska bli så jävla roligt och en rejäl utmaning. Jag gillar folk, utmaningar, diskussioner och allt vad ”Big brother” innebär.

Amilia Stapelfeldt, 25, Stockholm.
Amilia Stapelfeldt, 25, Stockholm.

Amilia Stapelfeldt, 25, Stockholm:

Amilia Stapelfeldt jobbar på ett Youtube-nätverk med dataanalys och rekrytering av nya Youtube-kanaler. Hon säger att hon är en av personerna i Sverige som har bäst koll på influencers och vet hur man upptäcker vad som är inne just nu. Tillsammans med vännen Line Bomark driver hon podcasten ”Sveriges största podd”, som är långt ifrån Sveriges största podd. Hon kallas även för ”Tennis” och kommer att ta med sig en tennisboll in i huset. Valet av tennisboll har inget med smeknamnet att göra.

– Jag tror att jag kommer vara en rolig karaktär. Hm, jag har nog två sidor som person: en som är väldigt underhållande och rolig, och en som är väldigt skärpt med intresse för religioner och ideologier. Jag tror det blir en kombo av båda sidor.

Mergim Feka, 21, Hässleholm.
Mergim Feka, 21, Hässleholm.

Mergim Feka, 21, Hässleholm:

Mergim Feka jobbar som lagerarbetare och bartender. Han har även gjort succé på Tiktok där hans första film fick 4,5 miljoner visningar på 28 dagar. Totalt har han 42 000 följare och hoppas att fansen kommer följa honom i huset. Feka har även tränat taekwondo i elva år.

– Jag är väldigt glad hela tiden, lugn och sprider mycket glädje. Energin som jag har får andra att börja skratta och bara tycka om mig ännu mer.

Antonia ”Anty” Johnson, 28, Stockholm.
Antonia ”Anty” Johnson, 28, Stockholm.

Antonia ”Anty” Johnson, 28, Stockholm: 

Antonia ”Anty” Johnson jobbar med Youtube och har två kanaler med hundratusentals följare. Hon är även programledare för Paradise hotel-eftersnacket ”Studio paradise”. Tillsammans med Therése Lindgren vann hon i kategorin ”Årets collab” på Guldtuben 2015. Hon nominerades även i kategorin ”Årets bästa kvinnliga programledare" på Kristallen 2017. På sociala medier har hon hela tiden sagt att ”Big brother” skulle passa henne och flera följare uppmanade henne att söka till programmet. 

– Det är ett äventyr men också en jävligt stor utmaning. Jag gillar det sociala experimentet och jag är en tävlingsmänniska så tävlingsmomenten i Big brother lockar mig.
 

”Big brother Inifrån” är ett samarbete mellan Aftonbladet och Meter/TV4, läs mer om det här.

Få full koll på Big Brother (hurra) och bli galet allmänbildad på kuppen – följ Aftonbladet Nöje på Instagram här

Och inte nog med det – följ även Aftonbladet Nöje på Facebook här

 

Publisert:

LÄS VIDARE