Eric Saade

Saade efter rubrikerna: ”Skulle aldrig blanda in politik”

Tillbakavisar Palestina-pik i Eurovision-sändningen

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Tittarna reagerade när han avlämnade de svenska poängen i Eurovision.

Men nu tillbakavisar Eric Saade att han skulle gett en pik till Israel om Palestina under sina sekunder i direktsändning.

– I efterhand kan jag fatta att det fanns de som trodde det, säger han.

Det var över på ett par sekunder, men uppmärksamma tittare reagerade ändå över vad som uppfattades som en dubbeltydig pik mot värdlandet Israel angående den väpnade konflikten med Palestina.

Eric Saade, 28, vars pappa har palestinskt ursprung, har mycket svårt att resa till Israel enligt landets särskilda restriktioner kring personer med anknytning till Palestina. Så när Eric Saade lämnade över de svenska poängen i Eurovision-sändningen på länk från Sverige var det många som drog efter andan när han inledde med orden:

– Jag önskar verkligen att jag var där, men hej, kanske i nästa år.

”Inget med politiska konflikten att göra”

Men när Nöjesbladet pratar med Eric Saade inför releasen av hans nya singel ”Skit för varandra” tillbakavisar han att de snabba orden skulle ha varit en politisk pik.

– Jag syftade bara på själva tävlingen, att jag önskade att jag var där. Det hade ingenting med den politiska konflikten mellan Palestina och Israel att göra, säger han.

– Jag skulle aldrig blanda in politik med Eurovision och musik i samma rum för jag tycker att att de står för raka motsatsen, det vill säga att förena alla. Det ska inte vara ett forum där man belyser konflikter.

Efter Eurovision-sändningen har han ändå förstått att vissa av tv-tittarna kan ha missuppfattat honom.

– I efterhand kan jag fatta att det fanns de som trodde det. Men de flesta som jag har pratat med verkar ha förstått att jag syftade till att jag önskade att jag var på plats för att få uppleva Eurovision och att jag flirtade med publiken och sa att kanske ett annat år, vem vet.

Album på svenska

Eric Saade jobbar just nu med att färdigställa sitt första album på svenska och hoppas att det ska kunna släppas under sen höst. Men att han skulle ställa upp i Melodifestivalen och försöka representera Sverige i Eurovision song contest med musik på svenska ser han som mindre troligt.

– Alltså, jag kan väl säga så här att skulle jag nån gång få för mig att göra det där igen så är jag nog hellre sugen på att skriva en bra låt på engelska. Det hade känts smartare, säger han.

Singeln ”Skit för varandra” finns tillgänglig på streamingtjänster från fredag 14 juni.

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Markus Larsson: Dålig norsk jojksmocka vann över Sverige i Eurovision

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Saade

Eurovision song contest

Palestina

Israel

Politik

Musik