Gunilla Persson ryter ifrån – efter podduons elaka mammahån

Alex Schulman: ”Det är så sanslöst knäppt av henne”

Podduon Alex och Sigge kallar Gunilla Perssons dokumentation av sin 93-åriga mamma för ”världshistoriens första bevakning av ett dödsförlopp”.

Nu ryter Hollywoodfrun ifrån mot radarparet.

– Jag blir ledsen och besviken, framför allt på Alex Schulman som känner mig och som jag trodde beundrade mig, säger hon.

I det senaste avsnittet av ”Alex & Sigges podcast” radar Alex Schulman, 43, upp tre personer som han under den gångna veckan har tappat respekten för.

En av dessa visar sig vara Gunilla Persson, 60.

– Jag stör mig inte alls på henne när hon är med i den där serien och är elak mot de andra Hollywoodfruarna, för det kan hon ju vara, säger han i podden.

Däremot stör han sig på att hon frekvent lägger upp bilder och filmer på sin mamma på Instagram.

Och Sigge Eklund, 45, tycks dela hans uppfattning.

– Det är bland det mest bisarra som just nu pågår på internet. Den här följetongen med den här, det måste man väl ändå få säga, döende kvinnan som mot sin vilja exponeras dagligen, säger han.

– Det är det mörkaste mörka. Det är så sanslöst knäppt av henne att utsätta sin mamma för det, säger Alex Schulman.

”Bevakning av ett dödsförlopp”

Som exempel tar han upp ett klipp som Gunilla Persson nyligen publicerade efter att hennes mamma genomgått en operation.

I video ber de en bön tillsammans.

– Hon vet ju inte riktigt var hon är, mamman, säger Sigge Eklund om klippet.

Alex Schulman menar att det Gunilla Persson sysslar med är att dokumentera sin egen mammas död.

– Man har ju varit med om kändisfödslar och då har det känts väldigt speciellt, men det här är då kanske världshistoriens första bevakning av ett dödsförlopp.

Slår ifrån sig kritiken

När Nöjesbladet når Gunilla Persson säger hon att hon är förvånad över att Alex Schulman väljer att göra narr av henne, inte minst då hon tidigare har medverkat i hans webb-tv-serie ”Schulman show”.

– Jag blir inte arg, men jag kan säga att jag blir ledsen och besviken, framför allt på Alex Schulman som känner mig och som jag trodde beundrade mig. Det gör mig besviken.

Att hon skulle lägga upp bilder och filmer på sin mamma mot hennes vilja menar hon inte stämmer.

– Jag är jättestolt över att jag kan dokumentera min mor. Min mamma var som jag, väldigt social, hjärtlig och inte alls någon eremit som ville gömma sig, utan hon tyckte om att bli fotograferad, som jag. Hon vet att kameran rullar, och hon har inget emot det.

Sågar podden: ”Fräck och vulgär”

Det är inte första gången podduon ger sig på sina kändiskollegor – det är lite av deras signum.

Men att kommentarerna som riktas mot Hollywoodfrun på något sätt skulle vara gjorda ”med glimten i ögat” köper hon inte.

– Jag tycker inte om deras podcast och deras jargong. Jag tycker den är fräck och vulgär. Ibland finns det stunder då den är bra, jag har lyssnat på den, men det är ingenting jag vill fortsätta lyssna på.

Vad säger du om påståendet att du ”dokumenterar ett dödsförlopp”?

– Det är klart att när man fyller 94 år, som mamma gör i februari, så är det ju den sista tiden på vår jord, det är helt klart. Man kan inte leva för evigt på den här jorden. Däremot så lever vi för evigt när vi dör, och mamma kommer gå direkt till gud och Jesus och han har förberett en underbar plats till henne.

Nöjesbladet har varit i kontakt med Sigge Eklund som avböjer att kommentera det som sägs i podden.

Nöjesbladet har sökt Alex Schulman.

Publisert:

LÄS VIDARE