Jamie Spears förlorar förmyndarskapet över Britney

Utreds för barnmisshandel – popstjärnan fortfarande omyndigförklarad

En domstol har fråntagit Jamie Spears förmyndarskapet över sin dotter – och han utreds nu för barnmisshandel.

Men Britney Spears är fortfarande omyndigförklarad.

En domstol har fråntagit Jamie Spears, 67, förmyndarskapet för hans dotter efter över tio år, uppger People.

Britney Spears, 37, omyndigförklarades 2008 efter sin mentala kollaps och har sedan dess haft sin far som permanent förmyndare. Men under måndagen valde en domstol i Los Angeles att flytta över förmyndarskapet till Jodi Montgomery som agerat som popstjärnans vårdsamordnare.

Bestämmer vem Britney umgås med

Montgomery får därför av domstolen ansvaret för och rätt till full insyn i Britney Spears läkarvård och patientjournaler. Enligt Mirror får Montgomery också rätt att utse Britney Spears vårdpersonal och säkerhetsvakter 24 timmar om dygnet och beslutanderätt över vilka superstjärnan träffar och umgås med, förutom att hon ska ha obegränsade möjligheter att träffa den advokat som domstolen utsett.

Enligt People hade Jamie Spears själv ansökt om att tillfälligt fråntas förmyndaruppdraget, av hälsoskäl. Samtidigt anmälde Britney Spears exmake Kevin Federline sin före detta svärfar till polisen för två veckor sedan och fick igenom ett besöksförbud där Jamie Spears förbjuds att träffa sina barnbarn. Detta efter att Jamie Spears påstås ha slagit in en dörr och skakat om Spears och Federlines son Sean, 13.

Rädd att förlora vårdnaden

Jamie Spears utreds nu för barnmisshandel.

– Det förekom fysisk kontakt som gjorde Sean rädd och upprörd. Britney blev också upprörd och avbröt familjens besök hos Jamie, säger en källa till People.

Enligt Peoples källor är Britney Spears rädd för att förlora den tioprocentiga vårdnaden som hon har om sina barn och anser att hennes pappas agerande riskerade att äventyra den.

– Britney är alltid skräckslagen över att hon ska förlora vårdnaden, säger en källa till People.

Enligt Kevin Federlines advokat har hans klient 90 procent av vårdnaden och Britney Spears umgänge med sina barn är alltid övervakat.

Publisert: