Nöje

Tv-profilen fick tre hjärtinfarkter – på en vecka

George Gray, 53, opererades flera gånger: ”Återhämtar sig”

Av: 

Torbjörn Ek

Tv-profilen George Gray återhämtar sig efter tre hjärtinfarkter på en vecka.
Tv-profilen George Gray återhämtar sig efter tre hjärtinfarkter på en vecka.

NÖJE

Den amerikanska tv-profilen George Gray drabbades av tre svåra hjärtinfarkter – på en vecka.

– Han återhämtar sig bra med tanke på hur nära döden han varit den här veckan, säger programledarens talesperson till Variety.

Tv-profilen och programledaren George Gray, 53, fördes till sjukhus förra veckan efter smärtor i bröstet, skriver Variety.

Gray, som är speakerröst i det populära lekprogrammet ”The price is right” och tidigare programlett bland annat den amerikanska versionen av ”Den svagaste länken” opererades för hjärtinfarkten. Läkarna opererade in ett så kallad stent för att säkra blodgenomströmningen. Stentet är ett metallnät i rostfritt stål som ska minska risken för nya förträngningar i blodkärlet, enligt 1177.

Men stentet fallerade nästan direkt efter att det opererats in, skriver Variety, och George Gray drabbades av en andra hjärtinfarkt. Läkarna opererade då in ett andra stent.

När så den populära tv-rösten skulle ta sin första promenad inne på sjukhuset efter operationen fallerade stentet igen. Gray fick snabbt föras tillbaka till operationsbordet där han drabbades av sin tredje svåra hjärtinfarkt. Bara tack vare att han redan var på sjukhus med läkare till hands kunde George Grays liv räddas, uppger Variety.

– Han återhämtar sig bra med tanke på hur nära döden han varit den här veckan. Jag talade med honom i omkring 20 minuter i morse och han är vid gott mod efter sitt livs skräckupplevelse. Han vilar för tillfället och fokuserar på att bli bättre, säger Grays talesperson Phil Viardo till Variety.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

”Go’kväll”-ankaret om hjärnblödningen: På sjukhus i två månader