Här dansar kändisarna mot Åkesson

1 av 2
NÖJE

”Jag vet att det kommer komma ett och annat dödshot”

Jimmie Åkesson och Donald Trump får sig båda en ordentlig känga i artisten Daffs senaste singel ”Dansa med alla”.

Och han har fått med sig en mängd kända artistnamn i sin musikvideo.

– Det intressanta är inte de som sagt ja, det intressanta är de som sagt nej, säger Daff Kjellström.

Miriam Bryant, schlageraktuella The Fooo Conspiracy och De Vet Du är bara några av de artister som syns i videon som släpptes i dag, måndag. Och det ska ha varit en självklarhet för dem att ställa upp, enligt Daff Kjellström. Men alla ska inte ha varit lika villiga.

– Alla politiker som jag har frågat har sagt nej. Säg så här, det är inte det lättaste att få med vita offentliga människor över 40 år i en kamp för ett öppnare samhälle. Ingen nämnd ingen glömd.

Dissar Åkesson

”Jimmie, Putin, Trump och andra dårar – ger mig kalla, kalla kårar", sjunger Daff. I videon syns han dessutom dissa politikerna och även Adolf Hitler i dejtingappen Tinder.

– Jag behöver skapa saker ur frustration. Om jag är oförmögen att vara en politiker så är det här mitt sätt att sprida ett budskap, säger Daff Kjellström.

Och vad är budskapet?

– Jag kan inte förstå folk utan empati och jag blir förbannad på all form av politik där vi medvetet låter folk lida. Folk blir tillsagda att kasta sin pass när de flyr och sen får de inte komma in till Sverige för att de saknar pass.

– Så länge vi har råd att köpa en pizza för hundra kronor kan vi väl se till att resten av världen har mat på bordet.

Räknar med dödshot

Daff Kjellström hoppas, förutom att nå ut med sitt budskap, att den som lyssnar även ska känna glädje och festkänsla när de hör låten. Men han förväntar sig även en del starka reaktioner.

– Jag vet att det kommer komma ett och annat dödshot från högerpopulistiskt håll. Men får man inte en motreaktion så har man inte heller berört någon.