Kenny Solomons stoppad på flygplats efter bluffvisum

avAndreas Hansson

Bluffsajt sätter käppar i hjulet för bröllopet med Tess Merkel

Tess Merkel och fästmannen Kenny Solomons skulle ha landat för bröllop i Goa under eftermiddagen.

Men en bluffsajt har satt käppar i kärlekshjulen.

– Jag är lite trött faktiskt, säger Kenny Solomons till Nöjesbladet.

De älskar Goa.

Därför ska Alcazar-stjärnan Tess Merkel, 46, och fästmannen Kenny Solomons, 30, hålla sitt bröllop just där, under en vecka i ett avskilt kärleksparadis vid en flod i södra Goa med en rabbi och en munk som äktenskapsförrättare.

”Barnen grät”

Men en bluffsajt har satt käppar i hjulet. Det visum Kenny Solomons trodde att han skaffat i god tid var bluff.

– Någon har klonat Indiens officiella visumsajt och lurat folk på pengar och jag blev ett av offren, säger han.

När paret skulle byta plan i Amsterdam stoppades Solomons och fick vara kvar på flygplatsen Schiphol medan Tess Merkel och de båda barnen åkte vidare mot Indien.

– Det var så ledsamt att se dem åka, Tess höll i sin bröllopsklänning och barnen grät för att de trodde att det inte blir något bröllop. Nu vet hon inte alls vad som händer, om jag kan komma fram, i 15 timmar kommer hon undra om bröllopet kan bli av, säger han.

Utan tillhörigheter och pengar

Nu har Kenny Solomons suttit strandad på flygplatsen i elva timmar.

– Jag sitter på golvet i ett hörn och ser på ”Vikings”. Jag är lite trött faktiskt. Jag måste stanna här i 20 timmar till, sedan kanske jag kan åka till Abu Dhabi där jag måste stanna i en dag i väntan på nytt visum och sedan åka till Mumbai och vänta i en halv dag, säger han.

Passet är inlämnat med den nya visumansökan. Samtidigt är hans väskor och pengar på väg till Indien.

– Mitt betalkort är kvar i Tess väska. Jag har bara lite kontanter, kanske 50 dollar. Men de måste jag spara om något oförutsett händer i Abu Dhabi, säger han och skrattar torrt.

Måste betala 42 000 kronor

Händelsen gör bröllopet rejält mycket dyrare än planerat.

– Nu måste jag betala 42 000 för en ny flight till Abu Dhabi. Jag skulle hellre ge de pengarna till välgörenhet, säger han.

Uppe i allt skrattar han ändå åt eländet.

– På något skruvat sätt blir jag ändå upprymd av detta, vi måste se det som ett äventyr. Jag tror att det finns en anledning till varje prövning och detta är inte den första för mig och Tess. När vi väl är gifta – om vi väl blir det – kommer vi att se tillbaka på detta och skratta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM