Gick isär i tv-programmet – är nu ett par

Fann varandra igen – efter ”Tro, hopp och kärlek”

1 av 4 | Foto: Sandra Malmtoft
Jennifer Berg och Daniel Norqvist har hittat tillbaka till varandra.
NÖJE

Daniel Norqvist och Jennifer Berg gick skilda vägar i ”Tro, hopp och kärlek”.

Men nu, ett år senare, har de funnit kärleken – hos varandra.

– Vi siktar på bröllop, säger Jennifer Berg.

De träffades under förra säsongen av SVT-serien ”Tro, hopp och kärlek”. Och visst fanns det intresse mellan diakonen Daniel Norqvist, 34, och Jennifer Berg, 28, Han valde henne i slutet men i sista avsnittet bestämde de sig för att gå skilda vägar. De ville olika saker. Jennifer ville åka på missionsresa och Daniel fortsätta arbeta hemma i Uppsala.

Men i våras, nästan ett år efter att inspelningarna avslutats ställde de upp i en gemensam intervju och återfick kontakten. Sedan den 31 maj i år har de varit ett par och berättar nu om kärleken och hur de hittade varandra – bortom tv-kamerorna.

– Daniel var nere här i Skåne och då hakade han på en födelsedagsfest som jag hade. Efter det bara eskalerade det i mycket telefonkontakt, säger hon och fortsätter:

– Vi fick vara oss själva på ett annat sätt. Det fanns ett lugn och ingen förväntan. När vi träffades förra gången fanns hela tiden frågan ”ska vi bli ett par”, närvarande. Det blockerade mig. Jag behövde få en nystart.

”Svenska folket blev ledsna”

Daniel berättar hur personer som sett programmet blivit ledsna när de fick se att han och Jennifer valde att gå skilda vägar.

– Ja, det kändes som att hela svenska folket blev ledsna. Folk kom fram på stan och frågade ”varför?”, säger han.

Att de nu funnit varandra beskriver han som ”en häftig resa”.

– Det är otroligt spännande för oss båda just nu. Folk är jätteglada. Vi har fått positiva ord från människor runt omkring oss och församlingarna är väldigt glada överlag. Folk har kommit fram och grattat oss och välsignat oss.

Vill gifta sig

Jennifer berättar att paret pratat om att gifta sig.

– Det är ju något vi tänker att vi vill göra. Annars hade vi inte blivit tillsammans. Vi siktar på bröllop, säger hon.

– Allting går så fort men det känns helt naturlig. Vi planerar absolut ett giftemål men om det blir om två år eller ett halvår kan vi inte säga nu. Jag måste ju fria först har jag kommit på. Så det är spännande, säger Daniel.

Just nu har de ett distansförhållande men till nästa år ska Jennifer ha flyttat upp från Helsingborg till Uppsala.

– Vi kommer inte att flytta ihop innan vi gifter oss. Men vi ska bo i samma stad, säger Jennifer.

– Det känns jättebra att hon ska flytta hit. Det är en prövning att ha ett distansförhållande. Det jag ser fram emot är väl ”senap- och ketchup-relationen”, det vardagliga, säger Daniel.

ARTIKELN HANDLAR OM