Jättemiss: Björkman kallades ”diktatorn”

Bokhandels klantiga misstag med självbiografin

1 av 4
NÖJE

”Generalen” blev ”Diktatorn”.

Så marknadsfördes Christer Björkmans självbiografi under flera dagar av e-bokhandeln CDON, avslöjar Nöjesbladets tv-program OMG News.

Förra veckan släpptes Christer Björkmans självbiografi ”Generalen”. Men på e-handelssajten CDON såg boken ut att ha en helt annan titel, avslöjar Nöjesbladets tv-program OMG News.

På CDON illustrerades försäljningen av schlagergeneralens bok under flera dagar efter bokreleasen med ett snarlikt bokomslag som det som finns till försäljning hos andra boklådor, men med titeln ”Diktatorn”.

När Nöjesbladet når Christer Björkman, 60, och visar honom de två snarlika bokomslagen, ber han att få återkomma efter att ha kontaktat sitt bokförlag.

”Christer avvisade”

Därefter hör Björkmans presskontakt av sig via sms:

”Detta var tydligen ett förslag på arbetstitel i ett mycket tidigt skede som Christer avvisade så fort han fick förslaget”.

Dock har de inget svar på hur det ratade bokomslaget ändå hamnat på minst en boklådas försäljningssajt.

CDON svarar inte på Nöjesbladets fråga om någon hos dem möjligen har ett horn i sidan till Christer Björkman och därför använt sig av det felaktiga bokomslaget.

”Laddas upp automatiskt”

Först efter några dagar återkommer bokhandelns presskontakt Erik Löfgren med svar via mejl:

”Bildmaterialet för böcker laddas upp automatiskt på CDON av vår bokleverantör. I detta fall verkar något ha blivit fel i bildmaterialet för boken i fråga och vi undersöker för närvarande orsaken till detta.”

Efter att Nöjesbladet och OMG News hört av sig till Christer Björkman och CDON har det felaktiga omslaget plockats bort från e-handelssajten och boken säljs nu med dess rätta omslag och titel, ”Generalen”.

ARTIKELN HANDLAR OM