Domen rivs upp - Angelina Jolie och Brad Pitts vårdnadstvist fortsätter

Domen rivs upp

Angelina Jolie och Brad Pitt.
Angelina Jolie och Brad Pitt.

Vårdnadstvisten mellan Angelina Jolie och Brad Pitt fortsätter.

Den tidigare domen gällande delad vårdnad om parets barn rivs nu upp.

– Vi kommer att fortsätta göra det som är lagligt nödvändigt baserat på vad som är bäst för barnen, säger Pitts talesperson till People.

I maj föll domen. Trots att Angelina Jolie, 46, påstod sig ha bevis för att ex-maken Brad Pitt, 57, använde våld i hemmet så fick de till slut delad vårdnad om barnen. Domstolen ansåg att Jolies bevisning inte räckte till för att hon skulle få ensam vårdnad.

Domen ogiltigförklaras

Nu rivs domen upp. Enligt People ska nya uppgifter ha framkommit gällande domarens relation med Brad Pitts advokat. De ska tidigare ha arbetat tillsammans med samma mål, och domaren vid namn John Ouderkirk anses därför inte vara neutral i målet.

”Sammanfattningsvis kan domare Ouderkirks etikbrott, tillsammans med informationen gällande hans senaste professionella relation till Pitts advokat, få en objektiv person, medveten om all fakta, att rimligen tvivla på domarens förmåga att vara opartisk.” ska det stå i den överklagan som lämnades in till domstolen förra veckan.

Brad Pitt fortsätter kampen

En talesperson för Brad Pitt säger till People att beslutet enbart är baserat på en teknisk fråga i proceduren.

– Fakta har inte förändrats. Det finns en utomordentlig mängd bevis som fick domaren, och flera experter som vittnade, att nå den slutsats om vad som är bäst för barnen. Vi kommer att fortsätta göra det som är lagligt nödvändigt baserat på vad som är bäst för barnen.

Pitt och Jolies barn

Angelina Jolie och Brad Pitt har barnen Maddox, 19, Pax, 17, Zahara, 16, Shiloh, 14, och tvillingarna Knox och Vivienne, 12, tillsammans. Vårdnadstvisten gäller de fem yngsta barnen då den äldsta sonen numera är myndig.


Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE