Metallica

Metallica ställer in turné: ”Förkrossade”

Sångaren James Hetfield lägger in sig på rehab

Av: 

Adam Westin

NÖJE

Rockbandet Metallica har tvingats ställa in sin kommande turné i Australien och Nya Zeeland.

Anledningen är att sångaren James Hetfield återfallit i missbruk.

– Som de flesta av er nog vet har vår broder James kämpat med beroende i många år”, skriver övriga bandmedlemmar.

Metallica är ett av världens största rockband och sålde ut Ullevi i somras. Nu tvingas de ställa in sin turné i Australien och Nya Zeeland, som skulle ha inletts den 17 oktober.

”Vi är verkligen ledsna att meddela våra fans och vänner att vi måste skjuta upp vår kommande turné i Australien och Nya Zeeland. Som de flesta av er nog vet har vår broder James kämpat med beroende i många år. Han har nu, dessvärre, varit tvungen att återigen lägga in sig på ett behandlingsprogram för att jobba med sitt tillfrisknande”.

Metallicas meddelande i sociala medier är undertecknat övriga bandmedlemmar – Lars Ulrich, Kirk Hammett och Robert Trujillo.

”Mitt liv hade spårat ur”

James Hetfield har talat öppet om sitt alkoholmissbruk. 2001 tvingades han lämna bandet för att lägga in sig på behandlingshem.

– Mitt liv hade spårat ur, särskilt när det gällde alkoholen. Familjen påverkades och de visade mig kärlek som jag inte visste hur jag skulle ta emot. När min hustru slängde ut mig insåg jag i vilket dåligt skick jag var, sa Hetfield till SvD strax innan den uppmärksammade dokumentären ”Some Kind of Monster” lanserades.

2017 uppgav Hetfield i en intervju att han varit nykter i 15 år, skriver Rolling Stone.

Metallica tvingas ställa in sin turné efter att sångaren James Hetfield lagts in på rehab.

Metallica: ”Vi är förkrossade”

Bandet skriver att deras intention är att genomföra turnén så snart som det är möjligt, och att köpta biljetter kan återlösas på Metallicas hemsida.

”Vi är förkrossade att vi har ställt till det för så många av er, särskilt våra mest lojala fans som ofta reser långt för att uppleva våra shower. Vi uppskattar er förståelse och ert stöd för James och, som alltid, tack för att ni är en del av vår Metallica-familj.”

PODD Tv-bönderna och kärleken

I första avsnittet av ”Bonde söker fru”-podden ”Tv-bönderna och kärleken” avslöjar veckans gäst Linda Lindorff allt om böndernas sexbrev.

Lyssna:

 iPhone

 Spotify

 Acast


Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ANNONS

På jakt efter nya kostymbyxor? Hitta dina favoriter till bra priser i Ellos breda sortiment!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är kändisarna som har smittats av coronaviruset

ÄMNEN I ARTIKELN

Metallica

James Hetfield

Alkohol

AB Voice