Ebba von Sydow opererad: ”Haft ont rejält länge”

Tv-profilen berättar om fotproblemen

Reporter: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Ebba Kleberg von Sydow har opererat foten.

Nu berättar hon om ingreppet där läkaren åtgärdade inflammerad vävnad, en söndertrasad sena och ett lossnat ledband.

”Har precis tagit kvällens sista dos av morfin, paracetamol och penicillin och väntar nu på att det onda ska släppa lite grand”, skriver hon på sin blogg.

Det var för några dagar sedan som tv-profilen och influencern Ebba Kleberg von Sydow skrev på sin blogg att en operation av foten stod för dörren. 

”Kära ni, snälla håll tummarna för mig – nu ska min trasiga fot äntligen bli bättre!”

Nu är operationen gjord och i dag uppdaterade hon bloggen och berättade om ingreppet.

”Har precis tagit kvällens sista dos av morfin, paracetamol och penicillin och väntar nu på att det onda ska släppa lite grand, behöver nog verkligen sova. För det blev inte så många timmar i natt, eller natten innan när jag oroade mig så för operationen och det känns i kroppen”.

1 av 2 | Foto: ANDERS WIKLUND / TT NYHETSBYRÅN
Ebba von Sydow.

Ledband hade lossnat

Ebba skriver också om mötet med läkaren som efter operationen förklarade exakt vad de hade gjort.

”De hade rensat bort en del inflammerad vävnad i min vänsterfot, sytt ihop den söndertrasade senan som splittrats på längden i en cirka 10 centimeter lång ruptur – men sedan hade de också upptäckt att det var annat som behövdes göras, när de öppnat foten. Ett ledband hade lossnat, så han hade gjort ett nytt fäste med ”såg, mejsel och gaugetång”, vilket jag senare fick läsa tre gånger i journalen eftersom jag nånstans här inte riktigt tog in allting”. 

Under flera månaders tid har Ebba känt att någonting inte är som det ska i ena foten och hon skriver att det har begränsat henne rejält i vardagen.

”Den här våren alltså. Visst har jag gått och haft rejält ont rätt länge, fått skära bort så mycket ur livet som jag tycker om, allt från tennis till att kunna springa, skidor i Sälen men också i vardagen, busa runt med barnen, jogga, och det har varit urjobbigt, svullet och gjort himla ont efter långa dagar på jobbet i mina silverskor – så är ju tacksam över att få detta gjort”.

Tvingas ha kryckor

Nu väntar tre veckor på kryckor för Ebba och sedan en ortos i ytterligare några veckor och därefter en period med rehabträning.

Ebba Kleberg von Sydow var tidigare programledare för Nyhetsmorgon på söndagar. Men i februari kunde Nöjesbladet avslöja att hon stod i begrepp att sluta och att samarbetet med TV4 skulle ta andra former

Dessförinnan var Ebba på SVT där hon ledde program som ”Go’kväll” och ”Ebbas stil”. Hon har också bevakat flera kungliga högtider och Nobelfester.

Privat är Ebba gift med Johan Kleberg och tillsammans har de tre barn.

Nöjesbladet söker Ebba Kleberg von Sydow för en kommentar.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN