Carina Lidbom

Carina Lidbom i ambulans till sjukhus efter bussolycka

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

NÖJE

Busschauffören tvärnitade varpå skådespelerskan Carina Lidbom föll handlöst och slog i ryggen.

Efter dagar av smärtor blev det ambulansfärd till sjukhuset.

– Det var verkligen chockartat, säger hon till Nöjesbladet.

Det var i söndags kväll som skådespelerskan Carina Lidbom, 62, skulle ta sig hem till Gustavsberg utanför Stockholm med buss när olyckan var framme.

När Lidbom reste på sig för att kliva av bussen tvärnitade busschauffören eftersom han missade busshållplatsen – hon föll handlöst bakåt och slog ryggen i en hård golvkant.

– Det var verkligen chockartat. Chauffören ställde sig verkligen på bromsen. Jag var inte beredd på det alls och det gjorde så jäkla ont. Vi var bara fem personer i bussen och en av dem flög upp och hjälpte mig och frågade om det var okej. Då är det lätt att känna sig lite kaxig så jag svarade bara ”jodå”. Men jag borde ha legat kvar på golvet eftersom det gjorde så otroligt ont i ryggen, säger Lidbom och fortsätter:

– Jag har i stort sett varit sängliggande sedan dess, bara legat ner och knappt kunnat röra mig. Det har verkligen gjort jätteont. Men jag har alltid varit lite inbillningsfrisk av mig och tänkt att bara jag vilar så blir allt bra.

Carina Lidbom.

Foto: JOHAN SÖDERLUND

Skickade en ambulans

Under fredagen då smärtorna fortfarande inte avtagit tog Lidbom kontakt med vårdcentralen som omgående rådde henne att ringa sjukvårdsupplysningen.

– De sa att jag inte ens fick åka in till sjukhuset sittandes i en bil utan skickade en ambulans. Jag blev helt förskräckt. När de hetsade upp sig blev jag också ängslig såklart.

När Nöjesbladet pratar med Lidbom befinner hon sig på Södersjukhuset i Stockholm.

– Jag har fått starka tabletter och känner mig dessutom väldigt trött. Jag har knappt kunnat sova på hela veckan. Nu tar det massa prover och grejer. Jag har också blod i urinen och sådana saker. Det kan eventuellt vara revben som är brutna eftersom jag bara kan ligga på rygg. Dessutom gör det ont när jag hostar, förklarar Lidbom och passar samtidigt på att ösa beröm över sjukvårdspersonalen.

– Vilken fantastiskt personal här på akuten. Jag är tårögd av tacksamhet.

Spricka i ett revben

Några timmar senare låter Lidbom meddela att läkarna kunnat konstatera en spricka i ett revben och att hon får åka hem med smärtstillande mediciner.

Hon är tacksam över att skadorna inte blev värre, men har inte mycket till övers när det kommer till SL.

– Jag måste verkligen höra av mig till dem, de säger även sköterskorna på SÖS. Busschaufförerna måste ta det lite lugnt. Tänk om det istället hade varit en mamma med ett litet barn som åkt i golvet. Barnet kunde ju säkert ha dött. Eller en gammal människa med käpp... Det är hemskt och jag förstår inte hur de tänker.

När Nöjesbladet kontaktar SL beklagar de händelsen som inträffat.

– Det är väldigt tråkigt att höra om det här och vi hoppas verkligen inte att hon har fått några allvarliga skador, säger Elin Billström som är presskommunikatör på SL och hänvisar till bussbolaget Keolis.

Bussbolaget: Jättebeklagligt

Nöjesbladet har haft kontakt med Andris Zvejnieks som är tillförordnad kommunikationsdirektör på Keolis.

– Det är naturligtvis jättebeklagligt att en hastig inbromsning leder till att passagerare ramlar omkull och att det blir en skada. Det händer väldigt sällan att vi måste bromsa på ett sådant sätt att människor ramlar omkull, och när det händer är det väldigt beklagligt. Våra förare anstränger sig verkligen för att köra smidigt och är måna om att det inte ska hända den här typen av incidenter.

På er hemsida står det ”I Keolis uniform blir du vårt ansikte utåt, där du ansvarar för resenärernas säkerhet och trygghet ombord”.

– Ja. Jag förstår att hon är upprörd och jag beklagar verkligen det inträffade. Alla sådana händelser följer vi också upp och ser om vi kan lära oss något av det. Än en gång beklagar vi till Carina att hon föll så illa av den hastiga inbromsningen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Portugal–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Carina Lidbom

LÄS VIDARE

Så gick det sen – efter ”Robinson” 2020

ÄMNEN I ARTIKELN

Carina Lidbom

Gustavsberg