Kenza får hård kritik av Amnesty Norge

Även flera följare kritiska

Kenza har på Instagram lagt upp flera inlägg från sin Dubairesa som går under betalda samarbeten med en resesajt inriktad på Dubai.

Nu får hon hård kritik av Amnesty Norge.

”Detta är en regim som gör allt för att täcka allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna”, skriver Amnesty Norge i en kommentar.

Influencern och bloggaren Kenza Zouiten Subosic befinner sig just nu på familjesemester i Dubai. I flera inlägg på Instagram har hon lagt upp bilder från resan, som går under ett betalt samarbete med en resesajt inriktad på Dubai.

Amnesty Norge riktar nu hård kritik mot Kenza. I en kommentar till ett av inläggen skriver de att hon hjälper till att marknadsföra ett land som strider mot mänskliga rättigheter.

”Tre snabba fakta om Förenade Arabemiraten: Homosexuella kan straffas med upp till tio års fängelse, anmäler du våldtäkt riskerar du själv att bli fängslad, Förenade Arabemiraten står bakom allvarliga krigsförbrytelser i Yemen. Detta är en regim som gör allt för att täcka allvarliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna som de ansvarar för. Att bjuda in influencers som du är en del av denna strategi”, skriver de.

Flera följare kritiska

Amnesty Norge är inte de enda som reagerat på Kenzas dubairesa. Flera av hennes följare ställer sig kritiska till samarbetet.

”Jag diggar dig Kenza men detta samarbete var ogenomtänkt”, skriver en följare.

”Hoppas du läser detta Kenza och tänker över vilken påverkan du har som så stor influencer. Nu främjar du ett land som verkligen inte förtjänar den här typen av publicitet”, skriver en annan.

Nöjesbladet har sökt Amnesty Norge och Kenza Zouiten Subosic.


PODD Kritiken mot influencerresorna

I nyhetspodde Aftonbladet Daily pratar vi om influencers som kritiseras för sina val av resmål.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen


Publisert:

LÄS VIDARE