Dottern till Rolling Stones-grundaren: ”Han blev mördad”

Barbara Marion om Brian Jones död

avAlex Hartelius

Rolling Stones-grundaren Brian Jones blev mördad.

Det tror hans dotter Barbara Marion.

– Jag tror att han blev mördad och jag tycker inte att polisen undersökte det på rätt sätt, säger hon till Sky news.

För 50 år sedan hittades Rolling Stones-grundaren Brian Jones död på botten i sin swimmingpool på sin egendom Cotchford Farm i Sussex utanför London.

Barbara Marion, som fick reda på att hon var dotter till musikern 2002, tror att Jones blev mördad och hoppas nu att polisen ska undersöka fallet på nytt.

– Jag tror att han blev mördad och jag tycker inte att polisen undersökte det på rätt sätt, säger hon till Sky news.

Brian Jones hade innan sin död haft problem med både alkohol och droger. Han hade även en förstorad lever och ett förstorat hjärta. Rättsläkaren bedömde dödsfallet som en olycka, något som flera personer ifrågasatt.

Sambo med Anna Wohlin

Svenska Anna Wohlin, Brian Jones dåvarande sambo, sa till tidningen Söndag 2005 att hon trodde att byggarbetaren Frank Thorogood, som jobbade med renoveringsarbetet på Jones hus, hade något med hans död att göra. Hon säger att Jones misstänkte att han svindlades på pengar av Frank och att de käftade med varandra i poolen strax innan olyckan inträffade.

– Frank hade ju inga skäl att mörda, tycker jag, men de bråkade med varandra, nåt hände, det kanske slog slint i skallen på honom och så gjorde han nåt i vredesmod? Han kanske trodde att Brian spelade och gick upp utan att fatta hur allvarligt det var?, sa hon då.

1 av 4 | Foto: AP
Brian Jones.

Sparkades från bandet

Enligt Sky news så omprövade polisen i Sussex utredningen både 1984 och 1994. I ett uttalande i mars tidigare i år skrev polisen att man sedan dödsfallet fått in flera tips, men att det sedan 2010 varit tyst.

”Det har inte framkommit några nya bevis som tyder på att rättsläkarens bedömning ’död i en olycka’ var felaktig. Fallet har inte öppnats igen och det finns heller inga planer på det”.

Brian Jones grundade bandet Rolling Stones 1962 men fick sparken 1969 på grund av alkohol- och drogproblem. En månad senare hittades han död i sin swimmingpool, 27 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM