Dramaten fortsatt stängd – men finns på play

Av:  TT

Mattias Andersson, nytillträde teaterchef och konstnärlige ledare på Dramaten. Arkivbild.
Mattias Andersson, nytillträde teaterchef och konstnärlige ledare på Dramaten. Arkivbild.

Dramaten fortsätter hålla stängt till minst den 30 april på grund av coronaviruset – men från och med onsdag går det att ta del av tidigare inspelade föreställningar på gratistjänsten Dramaten Play.

"Det blev ju, milt uttryckt, en ganska besynnerlig start för mig på nya jobbet. Med scenarier att hantera som varken jag eller knappast någon annan på jorden för bara några veckor sen kunde förutse", säger Dramatens nytillträdde teaterchef och konstnärlige ledare Mattias Andersson i ett pressmeddelande.

Citatet fortsätter:

"Precis allt som jag gillar med teater handlar om det kollektiva mötet med publiken i scenrummet. Men med det sagt är jag ändå väldigt glad att vi i karantänen fått anledning gasa på med vår play-tjänst och nu kan erbjuda ett antal högkvalitativa föreställningar att uppleva hemifrån".

Innehållet kommer att fyllas på löpande och tjänsten ska finnas kvar när Dramaten öppnar igen för publik.

De återstående premiärerna "Maj", "Röde Orm", "Kvinnostaden", "Tröstrapporter" och "Till kärlekens Antarktis", liksom "Performance Lecture: Om människan och konserterna" med Tindersticks och Alice Boman kommer inte att gå upp under våren.

"Ett omfattande planeringsarbete är nu påbörjat för både vårens och höstens repertoar", meddelar Dramaten i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE