Claes Eriksson

Claes Eriksson förlänger sin show ”Vardagsmat”

Av: 

Jan-Olov Andersson

NÖJE

Det började som ett experiment, för att teatern stod tom i början på veckorna.
Nu fortsätter Claes Eriksson-showen ”Vardagsmat” att spelas efter nyår.
– Det gick så bra att vi fortsätter i vinter och vår också, säger Claes Eriksson.

Galenskaparna & After Shaves ledare berättar att när de började en gång för många år sedan, kunde de spela sina shower tisdag-lördag.
– Jag förstår inte varför det gick då men inte nu. Det har stört mig lite grann, att allt är så fruktansvärt helgfixerat nu, att den här fantastiska teatern (Lorensbergsteatern i Göteborg) ska stå tom måndag-onsdag.
Därför satte Claes Eriksson upp showen ”Vardagsmat” i höstas, ihop med Den Ofattbara Orkestern under ledning av Anders Ekdahl. Musik, sketcher, vitsar, vardagsbetraktelser, politisk satir och annat i en salig blandning. Spelades måndagar, tisdagar och onsdagar – och blev succé.
Så är måndagar nya ”lille-lördag”?
– Jag har inga sådana förhoppningar. Jag vet inte ens om det är så mycket ”lill-lördag” över onsdagar ens längre. Det är inga världsomvälvande tankar bakom detta, jag vill bara få lite fart på teatern.
After Shave-kollegan Per Fritzell uppträder ibland på helger med sin show ”Fredagsmys”.
– Min bror Anders skojade häromdagen att då kunde han göra ”Lördagsgodis” och Jan Rippe ”Söndagsmiddag”.
Finns det några planer för en stor show med hela gänget?
– Vi har möten regelbundet, det är inte nedlagt, men det finns ingen konkret idé och just nu är inte Knut (Agnred) riktigt kurant med sina hjärtproblem.
Däremot har Claes Eriksson planer på att fortsätta med ”Vardagsmat” till hösten också.
– Ett gästspel i Stockholm vore inte fel. Och sedan kanske lägga upp en turné, det är en behändig föreställning att göra det med. Fast man vet ju inte hur ens hippfaktor ser ut i framtiden (skratt).
Fast där är det nog ingen risk. I TV 4:s program ”Sveriges bästa” utsågs nyligen 33 år gamla tv-serien ”Macken” till alla tiders näst bästa humorserie någonsin, efter ”Solsidan”. Och på fredagen tog Claes emot ett pris från Sten A Olssons Stiftelse för forskning och kultur.
– Det är andra gången de delar ut ett honorärstipendium. Den enda som fått det tidigare är Tomas von Brömssen. Så det är ett fint pris. Hela 300 000 kronor att använda till inspiration och förkovran.
FOTNOT: ”Vardagsmat” har nypremiär måndag 27 januari.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Claes Eriksson

Per Fritzell

Galenskaparna & After Shave

Tomas von Brömssen