Stellan Skarsgård: Nu ska väl alla ungarna ha en Emmy

avLinn Elmervik

I natt fick Alexander Skarsgård, 41, en Emmy för rollen som hustrumisshandlare i ”Big littles lies”.

Nu kommenterar pappa Stellan Skarsgård, 66, den prestigefyllda vinsten.

– Det är väldigt kul att ungarna är begåvade om de nu ska ge sig in i samma bransch, säger han till Dagens Nyheter.

1 av 3

Alexander Skarsgård fick pris för bästa manliga biroll på Emmygalan i Los Angeles i natt.

En av alla svenskar som vaknade till nyheten om den prestigefyllda vinsten under måndagsmorgonen var pappa Stellan Skarsgård.

– Jag vaknade till beskedet i morse. Det är ju jättekul självklart. Men nu ska väl alla de andra ungarna också ha Emmys för att det ska bli rättvist. Det är svårt med barn, säger han till Dagens Nyheter.

”Väldigt kul”

Stellan, som själv har en över 40 år lång skådespelarkarriär i bagaget, är stolt över sonens insats som den aggressive maken Perry Wright i HBO:s kritikerrosade miniserie ”Big little lies”.

– Det är väldigt kul att ungarna är begåvade om de nu ska ge sig in i samma bransch, det hade varit fasansfullt om det hade varit tvärtom.

”Helt annan kvalitet”

Han beskriver tv-priset Emmy som ”det finaste tv-priset du kan få”.

— Och tv är ju inte vad det brukade vara. I dag gör alla bra författare, regissörer och skådespelare tv, det gjorde de inte för 10-15 år sedan. Det är en helt annan konkurrens och en helt annan kvalitet på alltihop, säger han till Dagens Nyheter.

Skådespelartalangen verkar finnas i det Skarsgårdska blodet. Totalt är fyra av Stellans och ex-frun Mys sex barn aktiva i branschen.

ARTIKELN HANDLAR OM