Här överraskar Sean Spicer Emmypubliken

Alla tappar hakan när de ser vem som dyker upp på scen

avLinn Elmervik

Sean Spicer sa upp sig när han inte kom överens med Donald Trump.

I natt dök presidentens före detta pressekreterare upp på USA:s största tv-gala.

– Det här kommer att bli den största publik som någonsin sett Emmygalan, sa han.

Sean Spicer var Donald Trumps pressekretare fram till i juli, då han lämnade in sin avskedsansökan. Anledningen var att han var besviken på att presidenten utsåg Anthony Scaramucci till Vita husets kommunikationschef.

I natt gjorde Spicer comeback i offentligheten. Den före detta pressekreteraren drog ner både jubel och chockade miner när han dök upp på scenen på Emmygalan i Los Angeles.

Bakom ett podium förklarade Spicer att galan skulle få sin största publik någonsin.

– Det här kommer att bli den största publik som någonsin sett Emmygalan. Punkt. Både på plats och runt om i världen, sa han.

”Den största publik någonsin”

Uttalandet anspelar på Sean Spicers replik efter Donald Trumps installation i januari. Då anklagade presidenten medierna för att sprida falska nyheter om hur många som faktiskt var på plats för att se installationen.

– Detta var den största publik som någonsin bevittnat en installation. Punkt, sa en irriterad Spicer på en presskonferens efteråt.

Framträdandet på Emmygalan resulterade i flera chockade miner bland stjärnorna i publiken. En av dem var skådespelaren Melissa McCarthy som parodierat Spicers uttalande i ”Saturday Night Live”.

Får kritik

Hans närvaro får också skarp kritik. Flera tv-tittare reagerar på att produktionen bakom galan låter en politiker som ljugit för den amerikanska befolkningen få skämta på bästa sändningstid, skriver Independent.

”Försöker ni redan normalisera Spicer?”, skriver en tittare på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM