PRESENTERAS AV

Här är programledarna i Rockbjörnen 2017

avLinn Elmervik

Årets musikfest är äntligen här.

I kväll går den 37:e upplagan av Rockbjörnen av stapeln – och årets programledare lovar en kväll som sent kommer att glömmas.

– Det kommer bli en magisk kväll, säger Frida Söderlund.

1 av 4 | Foto: Elvira Pihl / AFTONBLADET/85768 /ELVPIH
”Det är lite kul faktiskt, för bara någon dag sedan kom det upp ett minne på facebook, där jag har tagit en bild när jag syns i publikhavet på skansen och skrivit ”Gud vad skönt med lite TV-tid”. Och fem år senare så står jag här, och programleder detta... det har gått bra för mig känns det som”, säger Daniel Norberg.

Det är bara timmar kvar till kvällens Rockbjörnengala.

I Kungsträdgården i Stockholm pågår repetitionerna inför kvällens show för fullt. Medan artister och programledare förbereder sig på scen, börjar förväntansfulla fans samlas på området.

– Vi har varit här i sju timmar, man vill ju ha bra platser, berättar 13-åriga Karen Valbuena för Nöjesbladet.

Och bra platser har de fått, de sitter längst fram vid scenen under paraplyer som skydd mot solen som gassar ned över Kungsträdgården och utlovar en varm sommarkväll.

Under dagen har flera av kvällens artister redan repeterat, något som förtjusar fansen på plats. Extra roligt blev det under Wiktorias repetition, då hon gick av scenen och gav fansen High Fives. Då var det flera som skrek av lycka.

Nervös lycka

Även programledarna Frida Söderlund, Daniel Norberg och Kristina ”Keyyo” Petrushina i full fart med att gå igenom manuset några sista gånger innan kvällens festligheter sätter igång. Och medan de alla är något nervösa inför livesändningen är det ändå lycka som är den mest påtagliga känslan.

– Det känns jätteroligt, säger Kristina Petrushina.

– Ja, Kristina kom ju hit till repen i går och var så glad att hon stod och hoppade, säger Frida Söderlund.

Panikändrar i manus

Förberedelserna inför musikfesten fortsätter in i det sista. Repetitionerna på scen har gjort att programledartrion bestämt sig för att göra flera manusändringar i sista stund.

– Det blir en helt annan grej när man sitter i ett konferensrum och tänker att det här är lite roligt och det här är lite fräckt. Nu står man här, och då blir det en hel del ändringar, säger Daniel Norberg.

För Frida Söderlund är det tredje gången gillt som programledare för Rockbjörnen.

– Men jag är mer nervös i år än något annat år. Jag tror att det är för att man vet vad som kommer, och att det kommer bli en sådan extrem explosion av adrenalin. Man vill ju så mycket att det ska bli bra, och magkänslan är ju också att det kommer bli det, säger hon.

”Vill alltid pusha mig själv”

Trion lovar att bjuda på fest, musik, dans – och mycket mer. Dessutom vill de utmana sig själva.

– Jag vill ju alltid pusha mig själv att prova nya saker och inte göra bara det som förväntas av mig, säger Daniel Norberg.

– Det känns som att vi alla är så vana att även om vi måste göra en ändring i sista stund kommer det inte bli katastrof. Man älskar ju livekänslan, det är den man är ute efter, säger Frida Söderlund.

Rockbjörnen startar klockan 19.30.

ARTIKELN HANDLAR OM