”Bonde söker fru”-paret har gjort slut: ”Oerhört tungt”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TV4
Erik Bäckman och Linnea Åberg i ”Bonde söker fru”.

Tidigare ”Bonde söker fru”-deltagaren Erik Bäckman och Linnea Åberg har gjort slut.

I känslosamma inlägg berättar de på sociala medier om det svåra beslutet att gå skilda vägar.

”Det känns jättetråkigt att det har blivit såhär. Jag trodde ju ändå att han var mitt livs kärlek”, skriver Linnea Åberg i ett sms till Nöjesbladet.

Erik Bäckman, 22, deltog i 2016 års upplaga av ”Bonde söker fru”. Han blev snabbt en av de mest omskrivna deltagarna efter att han tillbringade en natt med en av de andra bönderna – Sigrid Bergåkra, 44.

I slutändan blev Erik Bäckman tillsammans med Linnea Åberg, 22, som han förlovade sig med strax före jul 2016.

Men nu är det över. Erik Bäckman och Linnea Åberg har kommit fram till att de snarare passar ihop som vänner än kärlekspar.

”Det är under den senaste månaden som vi kände att vi klickade mer som vänner. Svårt att förklara, vi älskar varandra men det där lilla extra saknas för nuet och det är det som gör det komplicerat”, skriver Linnea Åberg i ett sms till Nöjesbladet och förklarar samtidigt att det var ett gemensamt beslut att gå skilda vägar.

”Livet kan ta overkliga vändningar”

De valde att berätta om separationen på sina sociala medier.

”Livet kan ta overkliga vändningar.. Jag och Linnéa har bestämt oss för att gå skilda vägar efter en tid fylld med kärlek, glädje och vänskap. Vi har på senare tiden känt att vi har funnit varandra som vänner istället för livspartner”, skriver han till en bild på honom och Linnea, där de sitter tillsammans i gräset. På bilden kysser Erik sin ex-fästmö på pannan.

”Tack för den här tiden”

”Jag kommer aldrig att glömma tiden med Linnéa då det det är den största höjdpunkten i mitt liv. Tack för den här tiden min enda Linnéa”, avslutar han inlägget med.

I januari annonserade paret att de tänkte sälja gården i byn Dannäs utanför Värnamo, samma gård där de en gång lärde känna varandra i TV4:s dejtingprogram. Två månader senare skrev Smålänningen att gården var såld. I mitten av april gick flyttlasset till Linnea Åbergs hemtrakter – i Hälsingland.

”Just nu för stunden så bor vi fortfarande under samma adress, men tanken är att han ska flytta ner till Småland igen”, skriver Linnea Åberg i smset.

Vill hitta tillbaka

Precis som Erik Bäckman, beskriver hon på sin blogg hur deras kärlek dött ut – och att de känslor som kvarstår är enbart av ett vänskapligt slag.

”Det känns jättetråkigt att det har blivit såhär. Jag trodde ju ändå att han var mitt livs kärlek. Det oerhört tungt för på något vis så känns det fortfarande så, men ändå fel på samma gång”, skriver hon i smset.

Hon berättar i smset att hon hoppas de kan hitta tillbaka till varandra.

”Ja, jag hoppas att vi kan finna kärleken tillsammans igen.”

Nöjesbladet har sökt Erik Bäckman.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM