Vill sälja stoppade Lill Lindfors-dokumentären till annan tv-kanal

Folkkära artisten: ”Det skulle jag känna mig obekväm med”

1 av 2 | Foto: Peter Wixtröm
Lill Lindfors.
NÖJE

Lill Lindfors stoppade dokumentärfilmen om sig själv.

Nu hotar filmaren Johan Asplund att sälja den till en annan tv-kanal om SVT inte visar den.

– Det är inte så att det här är en reklamfilm för Lill Lindfors från början, utan det är en film som handlar om vem det här faktiskt är, säger Asplund till Expressen.

Det skulle bli en dokumentärfilm om hennes 55 år som artist och sändas på SVT under jul- och nyårshelgen 2016–2017.

Men bara dagar före jul ströks ”Lill Lindfors – en enda Lill” ur tv-tablån. Enligt Lill Lindfors, 77, berodde det på att filmen inte hunnit bli färdig.

– När man sätter sig ner och tittar ser man sådana saker, det var saker vi inte hann få med innan vintern kom. Arbetet blev försenat och jag har haft en intensiv jobbhöst, sa den folkkära artisten till Nöjesbladet då.

”Inte en reklamfilm”

Men enligt Expressen är bakgrunden i stället ett bråk mellan Lill Lindfors och dokumentärfilmaren Johan Asplund, 61.

– Det är först när hon får se sig själv i en mer balanserad dager än bara beundran, som hon inte pallar med, säger han till tidningen.

– Det är inte så att det här är en reklamfilm för Lill Lindfors från början, utan det är en film som handlar om vem det här faktiskt är, och det ser man väldigt tydligt i den här filmen, säger han till Expressen.

SVT har visningsrätt på filmen fram till mitten av 2019. Om tv-bolaget inte visat filmen innan dess överväger Johan Asplund att i stället vända sig till konkurrerande tv-kanaler för att sälja filmen om Lill Lindfors.

Det gör sångerskan orolig.

– Det skulle jag känna mig obekväm med, säger hon till Expressen.

ARTIKELN HANDLAR OM