Fredrik Eklund släpper låt: ”Till alla som känt sig utanför”

”Våga stå för den du är och var dig själv”

1 av 2 | Foto: PAUL SEIBERT
Fredrik Eklund släpper en egen låt – till alla som någon gång känt sig utanför.
NÖJE

”It gets better”.

Det är namnet på stjärnmäklaren Fredrik Eklunds låt med ett budskap till alla som någon gång känt sig utanför.

– När jag nu ser tillbaka på mig själv som liten kille önskar jag att jag kunde ge honom en stor kram och säga att allt skulle bli bra, säger han till Nöjesbladet.

Stjärnmäklaren och tv-profilen Fredrik Eklund säljer inte bara lyxlägenheter i New York. Nu släpper han även en egen låt som fått titeln ”It gets better”.

– Jag älskar låten och jag bestämde mig för att göra det här som en kul grej. Jag är lite galen och älskar ju att dansa och spexa. Så jag flög till LA i två dagar, spelade in låten och gav allt, säger han till Nöjesbladet.

På omslaget till låten syns Fredrik själv som barn iförd röda glasögon och grönt hår.

– Jag kände mig inte utanför när jag var liten men jag kände mig annorlunda. Jag visste inte vad som pågick. Jag hade en jättefin familj och vänner men det var fortfarande så att jag kände att det var något fel på mig på något sätt. När jag nu ser tillbaka på mig själv som liten kille önskar jag att jag kunde ge honom en stor kram och säga att allt skulle bli bra, säger han och fortsätter:

– Det är ett universellt budskap till alla som känt sig utanför eller på något sätt annorlunda. Att man ska våga göra sin grej, våga gå sin egen väg, våga stå för den man är och vara sig själv.

Inte en politisk låt

Enligt Eklund är låten inte politisk.

– Det är bara en härlig danslåt. Trots alla galna saker som händer i världen och politisk oro har jag alltid varit en väldigt optimistisk person. Jag tror verkligen att mänskligheten går mot ett bättre ställe. Det väljer jag i alla fall att tro på. Att vi blir mer accepterande och i allmänhet blir mer kärleksfulla.

25 procent av intäkterna för låten ska han skänka till välgörenhet.

– Det är en LGBT-organisation som är fantastisk som jobbar anti mobbing.

Är det en livslång dröm om att bli artist du lever ut nu?

– Nej, det är en härlig grej. Jag gör det lite med glimten i ögat. Man får inte ta det på för stort allvar.

Oroar du dig över vad folk kommer tycka om din sångröst?

– Nej, för då tror jag inte att man är en sån person som gör en låt till att börja med. Men jag kan verkligen tycka att jag kan sjunga. Jag har min stil. Jag gav allt. Derek var med i studion och han var helt chockad för jag tog mikrofonen som att jag skulle kyssa den och dansade in i den lilla ljudisolerade studion.

Visste Derek att du kunde sjunga?

– Ja, men jag tror att han var väldigt förvånad att jag hade ett sånt tryck i rösten.

ARTIKELN HANDLAR OM