Joan Lee har dött

Frun till serielegenden Stan Lee blev 93 år

Foto: IBL
Stan Lees fru, Joan Lee, har dött. Här är paret på ett event tillsammans år 2012.
NÖJE

Joan Lee, fru till serieskaparen Stan Lee, har dött.

Hon blev 93 år gammal och ska enligt källor till Hollywood reporter ha fått en stroke under veckan.

– Jag kan bekräfta de sorgliga nyheterna att Joan Lee dog i morse, i stillhet omringad av sin familj, säger en representant för familjen till tidningen.

Superhjälteskaparen Stan Lees fru, Joan Lee, har dött, 93 år gammal, skriver Hollywood reporter.

”Jag kan bekräfta de sorgliga nyheterna att Joan Lee dog i morse, i stillhet omringad av sin familj. Familjen ber nu om tid att få sörja och vill att deras privatliv respekteras under denna svåra tid, säger familjens talesperson till Hollywood reporter.

Enligt källor till tidningen ska Joan Lee ha fått en stroke tidigare under veckan och ha lagts in på sjukhus.

Gifte sig för 70 år sedan

Stan och Joan gifte sig den femte december 1947. De fick två barn tillsammans. Joan Cecilia föddes 1950. Tre år senare fick hon en syster, Jan, som dog bara tre dagar efter att hon fötts.

Förra året firade Stan Lee 75 år i seriebranschen. Då berättade han för Hollywood Reporter om hur han och Joan träffades. Egentligen skulle han bli ihopparad med en annan kvinna som hette Betty. Men hon öppnade inte när han ringde på dörren. Istället öppnade Joan.

– Och sedan hörde jag hennes engelska dialekt och jag är så svag för engelska dialekter. Hon sa ’Kan jag hjälpa dig?’. Jag tittade på henne och jag tror att jag sa något galet, som ’Jag älskar dig’. Jag minns inte exakt. Men jag bjöd henne på lunch. Jag träffade aldrig Betty, den andra kvinnan. Jag tror att jag friade till Joan vid lunch, sa han då till Hollywood reporter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stan Lee