Så stöttas Sanna Nielsen av Lasse Berghagen inför ”Allsång på Skansen”

1 av 4

avLinn Elmervik

NÖJE

Sanna Nielsen, 32, gör sin andra sommar som programledare för ”Allsång på Skansen”.

Vid sidan av tv-kamerorna får hon stöd av Lasse Berghagen, 72,

– Det är inget lätt jobb, hon har allas ögon på sig, säger han.

1 av 3

Sanna Nielsen har en säsong som programledare för ”Allsång på Skansen” i ryggen. Men det är ingenting mot Lasse Berghagens erfarenhet av underhållningsprogrammet.

Artisten och tv-profilen ledde Allsången i tio år innan han tackade för sig 2003. Men hjärtat finns fortfarande kvar på Skansen.

I går svängde Berghagen förbi repetitionerna på Djurgården i Stockholm för att önska Sanna Nielsen lycka till. För Nöjesbladet berättar han att han och Sanna har regelbunden kontakt under sommarhalvåret.

”Bryr mig om det”

– Nu på sommaren har vi det. Jag pushar henne lite grann och uppmuntrar. Det är inget lätt jobb. Hon har allas ögon på sig, och alla behöver vi en dunk i ryggen och en spark i baken. Det är ganska odramatiskt, säger han.

”Allsång på Skansen” ligger honom fortfarande varmt om hjärtat, trots att det är 14 år sedan han slutade som programledare.

– Jag gillar ju programmet och bryr mig om det. Jag tycker det är intressant att följa och kul att de har kvar ”Stockholm i mitt hjärta”. Det är roligt. Vi har inte så många musikprogram så jag tycker det är kul att det finns.

”Är jätteduktig”

Och Lasse Berghagen hyllar Sanna Nielsens insats.

– Jag tycker Sanna är jätteduktig.

”Allsång på Skansen” hade premiär 1935, då med Sven Lilja som programledare. Sedan dess har bland andra Bosse Larsson, Måns Zelmerlöw och Petra Marklund lett programmet.

ARTIKELN HANDLAR OM