Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Källor: ”Idol”-Tusse klar för Melodifestivalen

Även dansbandet Sannex och Medina-Sami uppges tävla nästa år

Aftonbladet avslöjar: ”Idol”-Tusse och Sannex tävlar i Melodifestivalen nästa år.

Även Sami ”Sam-E” Rekik från gruppen Medina uppges vara klar för tävlingen.

– Ja, han ska tydligen göra en låt tillsammans med Wahl från SödraSidan, säger en källa med god insyn.

En ”Idol”-vinnare, ett dansband – och urban pop. När Aftonbladet nu kan avslöja de första namnen som är klara för Melodifestivalen 2021 är det inom tre olika musikstilar.

Tusse Chiza, 18, tog hem segern i ”Idol” förra året och redan under TV4:s tävling hyllades han av Melodifestivalgeneralen Christer Björkman som agerade gästdomare under ett avsnitt:

– Välkommen till Melodifestivalen när du vill, sa Björkman under sändningen.

Tusse Chiza.
Tusse Chiza.

Efterfrågat låtar till Tusse

Tusse Chiza har under sommaren medverkat vid flera låtskrivarläger där skivbolag, producenter, låtskrivare och artister har arbetat fram låtar som skickats in till Melodifestivalen och enligt uppgifter till Aftonbladet har programmets ledning också specifikt efterfrågat låtar skrivna med ”Idol”-vinnaren som tilltänkt artist.

Nu bekräftar flera källor med god insyn i Melodifestivalens redaktion att Tusse fått en plats i nästa års tävling.

– Ja, Tusse ska vara med och tävla, säger en uppgiftslämnare.

Även grammisbelönade dansbandet Sannex är, enligt Aftonbladets källor, klara för Melodifestivalen nästa år. Bandet fick en grammis för bästa dansband 2017 och har också belönats med flera Guldklavar under dansbandsveckan i Malung.

Dansbandet Sannex.
Dansbandet Sannex.

SödraSidan och Medina

Enligt Aftonbladets uppgiftslämnare kan också två duor bli en i Melodifestivalen. Medinas Sami ”Sam-E” Rekik, 42, uppges ha teamat upp med SödraSidans Christopher ”Wahl” Vahlberg, 34. Enligt källor med god insyn har en låt av Sami och Wahl plockats ut för att tävla i Melodifestivalen nästa år, med största sannolikhet rör det sig om urban pop.

– Jag har inte hört den, men jag kan tänka mig att soundet blir en blandning mellan Sami och Wahl, säger en källa.

Medina, som splittrades 2018, hade stora hits med bland annat ”Miss decibel” och ”Där palmerna bor”. Wahl solodebuterade förra året efter tio år i duon SödraSidan.

Aftonbladet kunde tidigare i höstas avslöja att Melodifestivalens turné ställs in nästa år. I stället kommer samtliga program att sändas från ett och samma ställe i Stockholm. Det bekräftades också av SVT i början av oktober.

Sami ”Sam-E” Rekik.
Sami ”Sam-E” Rekik.
Publisert:

LÄS VIDARE